Видео: Касиљас наставља да 'тоне'!

Жозе Мурињо ретко кад омане, а то је очигледно и случај са Икером Касиљасом. Португалац је осетио да следи пад искусног голмана.

Фудбал 10.10.2014 | 14:45
Видео: Касиљас наставља да 'тоне'!

Касиљас је претходних годину и по био углавном резерва у Реалу, због чега су протестовали и он и навијачи и медији, ове сезоне се вратио међу стативе, али није усрећио никога.

Његов последњи дебакл догодио се у четвртак у квалификацијама за Европско првенство, примио је невероватан гол из слободног ударца. Лопта је ишла директно у њега, а он се померио и буквално је пустио у гол.

Шпанија је на крају доживела први пораз у квалификационим утакмицама после 36 меча. Сада сви очекују да на голу Шпаније против Луксембурга у недељу виде Давида де Хеу, који билиста на голу Манчестер Јунајтеда ове сезоне.

"Мислим да се лопта чудно одбила и преварила Касиљаса", покушао је да оправда Касиљаса селектор Висенте Дел Боске.

Непосредно пре гола Касиљас је имао спектакуларну интервеницију са "криве ноге", али то не умањује његову катастрофалну форму.

Касиљас је рекордер са бројем мечева без примљеног гола за репрезентацију. Сачувао је мрежу на 93 од 158 мечева колико је бранио за "Црвену фурију".

Међутим, већ неколико месеци није на очекиваном нивоу, а прве веће критике јавности почеле су након очајне представе у дебаклу од Холандије (5:1) на Светском првенству.

Спекулисало се о његовом одласку из Реал Мадрида, али му је Карло Анчелоти ипак указао поверење. Међутим, опет је подбацио, и то у градском дербију са Атлетиком, када су га навијачи извиждали. Остао је на голу и након тога, али му је све ближи Кејлор Навас.

Сада трпи ударе са две стране, и у клубу и у репрезентацији. Касиљас се налази у најмрачнијем периоду своје каријере. Да ли се завршио његов величанствени фудбалски пут?

Коментари / 0

Оставите коментар