Video: Kasiljas nastavlja da 'tone'!

Žoze Murinjo retko kad omane, a to je očigledno i slučaj sa Ikerom Kasiljasom. Portugalac je osetio da sledi pad iskusnog golmana.

Fudbal 10.10.2014 | 14:45
Video: Kasiljas nastavlja da 'tone'!

Kasiljas je prethodnih godinu i po bio uglavnom rezerva u Realu, zbog čega su protestovali i on i navijači i mediji, ove sezone se vratio među stative, ali nije usrećio nikoga.

Njegov poslednji debakl dogodio se u četvrtak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, primio je neverovatan gol iz slobodnog udarca. Lopta je išla direktno u njega, a on se pomerio i bukvalno je pustio u gol.

Španija je na kraju doživela prvi poraz u kvalifikacionim utakmicama posle 36 meča. Sada svi očekuju da na golu Španije protiv Luksemburga u nedelju vide Davida de Heu, koji bilista na golu Mančester Junajteda ove sezone.

"Mislim da se lopta čudno odbila i prevarila Kasiljasa", pokušao je da opravda Kasiljasa selektor Visente Del Boske.

Neposredno pre gola Kasiljas je imao spektakularnu interveniciju sa "krive noge", ali to ne umanjuje njegovu katastrofalnu formu.

Kasiljas je rekorder sa brojem mečeva bez primljenog gola za reprezentaciju. Sačuvao je mrežu na 93 od 158 mečeva koliko je branio za "Crvenu furiju".

Međutim, već nekoliko meseci nije na očekivanom nivou, a prve veće kritike javnosti počele su nakon očajne predstave u debaklu od Holandije (5:1) na Svetskom prvenstvu.

Spekulisalo se o njegovom odlasku iz Real Madrida, ali mu je Karlo Ančeloti ipak ukazao poverenje. Međutim, opet je podbacio, i to u gradskom derbiju sa Atletikom, kada su ga navijači izviždali. Ostao je na golu i nakon toga, ali mu je sve bliži Kejlor Navas.

Sada trpi udare sa dve strane, i u klubu i u reprezentaciji. Kasiljas se nalazi u najmračnijem periodu svoje karijere. Da li se završio njegov veličanstveni fudbalski put?

Komentari / 0

Ostavite komentar