"Анонимуси" пријете Кини

Интернет група "Анонимус" запријетила је да ће оборити веб сајтове државних институција у Кини и Хонг Конгу и објавити детаље о десетинама хиљада њихових адреса електронске поште.

Свијет 10.10.2014 | 11:15
"Анонимуси" пријете Кини

Група је под ознаком "Операција Хонг Конг" саопштила на "Твитеру" да ће сутра покренути велику акцију против сервера кинеских власти, како би оборила веб сајтове ДДоС нападима.

Овом техником успорава се рад мрежа стварањем загушења у интернетском саобраћају.

У поруци се наводи да ће напад бити извршен због "злупотребе овлаштења против грађана Хонг Конга".

Продемократске демонстрације одржане су у Хонг Конгу у посљедњих 11 дана. У њима је учествовало неколико десетина хиљада људи, а повремено су се дешавали сукоби у којима је полиција користила сузавац.

Демонстранти захтијевају да Хонг Конг има неограничено право да бира лидере локалне управе на изборима 2017. године. Пекинг инсистира на праву да одобрава кандидате на тим изборима.

Портпарол кинеског Министарства спољних послова Хонг Леи рекао је да се Кина противи хакерским нападима на интернету и да одбацује дјела организације "Анонимус".

Међу институцијама чији ће сајтови, према најави, бити нападнути су кинеско Министарство за јавну безбједност, Министарство одбране, Министарство правде и полиција Хонг Конга

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

10.10.2014 21:42

Обарајте америма они су гори од кинеза.

ОДГОВОРИТЕ