"Anonimusi" prijete Kini

Internet grupa "Anonimus" zaprijetila je da će oboriti veb sajtove državnih institucija u Kini i Hong Kongu i objaviti detalje o desetinama hiljada njihovih adresa elektronske pošte.

Svijet 10.10.2014 | 11:15
"Anonimusi" prijete Kini

Grupa je pod oznakom "Operacija Hong Kong" saopštila na "Tviteru" da će sutra pokrenuti veliku akciju protiv servera kineskih vlasti, kako bi oborila veb sajtove DDoS napadima.

Ovom tehnikom usporava se rad mreža stvaranjem zagušenja u internetskom saobraćaju.

U poruci se navodi da će napad biti izvršen zbog "zlupotrebe ovlaštenja protiv građana Hong Konga".

Prodemokratske demonstracije održane su u Hong Kongu u posljednjih 11 dana. U njima je učestvovalo nekoliko desetina hiljada ljudi, a povremeno su se dešavali sukobi u kojima je policija koristila suzavac.

Demonstranti zahtijevaju da Hong Kong ima neograničeno pravo da bira lidere lokalne uprave na izborima 2017. godine. Peking insistira na pravu da odobrava kandidate na tim izborima.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hong Lei rekao je da se Kina protivi hakerskim napadima na internetu i da odbacuje djela organizacije "Anonimus".

Među institucijama čiji će sajtovi, prema najavi, biti napadnuti su kinesko Ministarstvo za javnu bezbjednost, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo pravde i policija Hong Konga

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

10.10.2014 21:42

Obarajte amerima oni su gori od kineza.

ODGOVORITE