Терза продаје Звездину дјецу Захавију!

Финансијска дубиоза у Љутице Богдана захтева свеж капитал у клубу, па би рупа у буџету могла да буде попуњена продајом талентованих изданака омладинског погона.

Фудбал 10.10.2014 | 12:00
Терза продаје Звездину дјецу Захавију!

Лука Јовић, Марко Грујћ, Вукашин Јовановић, Предраг Рајковић... Утисак је да Црвена звезда скоро није имала талентованију децу у првом тиму. Али према сазнањима дневног листа Спорт, ускоро би сви они могли да постану играчи инвестиционог фонда Пинија Захавија!

Спорт, наиме,тврди да после лошег прелазног рока што се тиче зараде (обештећење од 500.000 евра добијено сао за Абиолу Дауду, остали чисте папире добили тако што су опростили део дугова), те обавезе према играчима који су пристали на репрограм дуга, али који стижу на наплату, црвено-бели једноставно морају да пронађу свеж капитал. Идеја Звездана Терзића, вршиоца дужности генералног секретара, наводно је да то учини у сарадњи с познатим израелским менаџером.

Не би то било ништа ново у Љутице Богдана, јер је Захави не тако давно Звезди платио 1.900.000 евра за Николу Максимовића, којег је потом послао у АПОЛОН, па у Торино (српском шампиону следује још 500.000 евра). Терзић је, такође, сличне дилове са Захавијем имао у ОФК Београду, па се у касу клуба с Карабурме од пет милиона евра вредне продаје Мирка Павловског Порту слило само 1.400.000 европских новчаница.

Сада је, пише Спорт, фокус на Предрагу Рајковићу (на вечитом дербију ће га пратити скаути Удинезеа и Порта), Марку Грујићу (Хетафе и још два шпанска клуба), те Вукашин Јовановић и Лука Јовић за које је Фјорентина летос нудила два милиона евра, али је у Љутице Богдана процењено да то није довољно.

Састанак Терзића и Захавија, тврди Спорт, већ је одржан у Лондону, а сада се чека одговор инвестиционог фонда, који треба да процени да ли се исплати улазити у посао и колико вреде најталентованији Звездини фудбалери.

Коментари / 0

Оставите коментар