Видео: ПАО бољи од Олимпијакоса!

Закуцавањем Естебана Батиста у последњој секунди Панатинаикос је савладао највећег ривла Олимпијакос у првом овосезонском дербију Грчке.

Кошарка 10.10.2014 | 13:00
Видео: ПАО бољи од Олимпијакоса!

ПАО је славио 77:76 (17:14, 16:18, 16:28, 28:16) и пласирао се на Фајнал-фор националног Купа, уз ПАОК, Аполон и Кифисију.

"Зелене" је до победе предводио Никос Папас са 19 поена, док је јунак Батиста убацио 12 уз 7 скокова, а Владимир Јанковић 11. Најбољи у Олимпијакосу био је Метју Лоџески са 16 поена, 13 уз 9 скокова је имао Јоргос Принтезис, а 12 Василис Спанулис.

Олимпијакос је имао десет поена предности пет минута пре краја меча, али серијом 9:1 ПАО се враћа у меч, да би 16 секунди пре краја Димитрис Дијамантидис тројком донео изједначење.

Костас Слукас је био половичан са пенала за Олимпијакос, да би у последњој секунди Уругвајац Батиста добио сјајан пас од Дијамантидиса и закуцао између Брајана Данстона и Слукаса за победу у празној ОАКА арени.

ПАО је славио практично са осморицом играча у ротацији јер су млади Кониарис, Лунцис и Папајанис само седели на клупи уместо повређених првотимаца, Гиста, Маврокефалидиса, Харалампопулоса и ДеМаркуса Нелсона.

Сјајан старт сезоне Душка Ивановића на клупи Панатинаикоса.

Коментари / 0

Оставите коментар