НБА у БГ Арени 2016.!

Дејан Томашевић у Берлину разговарао са челним људима најјаче лиге на свету и оквирно договорио одигравање меча неке НБА екипе у престоници Србије за две године.

Кошарка 10.10.2014 | 10:30
НБА у БГ Арени 2016.!

Потпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић искористио је прилику да се на мечу Албе и Сан Антонија у Берлину састане са Ким Бохуни, потпредседницом НБА задуженом за ванамеричка подручја.
"Ким, коју знам из играчких дана, предложила је да дођем у Берлин и понуду сам прихватио оберучке. Она прати играче ван Америке, присуствује свим великим такмичењима и остаје са њима у контакту и када заврше каријере. Поклопило се да серија занимљивих разговора са људима из НБА задуженим за организациона питања буде на утакмици против Албе, коју води мој кум Саша Обрадовић, што је за мене имало и емотивну димензију", истакао је за "Спортски журнал" Томашевић.

Томашевић и једна од челница најјаче лиге света разговарали су и могућности да неки од НБА тимова наступи и у Београду.

"искористио сам разговор са људима који воде бригу око организације утакмице утакмице изван САД и предложио им да неки НБА клуб дође у Београд. За то има простора, оквирно би то било 2016. године и утакмица би се одиграла у Арени", нагласио је Томашевић и додао да се срео и са Дејвидом Штерном, бившим комесаром НБА лиге, који је подржао његову идеју.

Он је рекао да је Србија заслужила да буде организатор таквог спектакла.

"Људи из НБА руководства живо се сећају утакмице са нашом репрезентацијом уочи Дајмонд бола 2004. године. Сећају се добре организације меча, атмосфере на трибинама, али и партија који је уследио. У свему томе велика је улога и Грега Поповића, тренера Сан Антонија, који воли наше играче и тренере и цени српску кошарку", истакао је потрпредседник КСС.

Коментари / 0

Оставите коментар