NBA u BG Areni 2016.!

Dejan Tomašević u Berlinu razgovarao sa čelnim ljudima najjače lige na svetu i okvirno dogovorio odigravanje meča neke NBA ekipe u prestonici Srbije za dve godine.

Košarka 10.10.2014 | 10:30
NBA u BG Areni 2016.!

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević iskoristio je priliku da se na meču Albe i San Antonija u Berlinu sastane sa Kim Bohuni, potpredsednicom NBA zaduženom za vanamerička područja.
"Kim, koju znam iz igračkih dana, predložila je da dođem u Berlin i ponudu sam prihvatio oberučke. Ona prati igrače van Amerike, prisustvuje svim velikim takmičenjima i ostaje sa njima u kontaktu i kada završe karijere. Poklopilo se da serija zanimljivih razgovora sa ljudima iz NBA zaduženim za organizaciona pitanja bude na utakmici protiv Albe, koju vodi moj kum Saša Obradović, što je za mene imalo i emotivnu dimenziju", istakao je za "Sportski žurnal" Tomašević.

Tomašević i jedna od čelnica najjače lige sveta razgovarali su i mogućnosti da neki od NBA timova nastupi i u Beogradu.

"iskoristio sam razgovor sa ljudima koji vode brigu oko organizacije utakmice utakmice izvan SAD i predložio im da neki NBA klub dođe u Beograd. Za to ima prostora, okvirno bi to bilo 2016. godine i utakmica bi se odigrala u Areni", naglasio je Tomašević i dodao da se sreo i sa Dejvidom Šternom, bivšim komesarom NBA lige, koji je podržao njegovu ideju.

On je rekao da je Srbija zaslužila da bude organizator takvog spektakla.

"Ljudi iz NBA rukovodstva živo se sećaju utakmice sa našom reprezentacijom uoči Dajmond bola 2004. godine. Sećaju se dobre organizacije meča, atmosfere na tribinama, ali i partija koji je usledio. U svemu tome velika je uloga i Grega Popovića, trenera San Antonija, koji voli naše igrače i trenere i ceni srpsku košarku", istakao je potrpredsednik KSS.

Komentari / 0

Ostavite komentar