Михаил Горбачов у болници

Бивши председник Совјетског савеза Михаил Горбачов (83) налази се у болници, али каже да је решен да се бори за свој живот, објавиле су руске агенције. Каже да се његово стање прати, али није прецизирао разлог болести, нити у којој се болници налази.

Свијет 10.10.2014 | 08:25
Михаил Горбачов у болници

"Стање мог здравља је већ недељу дана промењиво и данас сам у болници. Здравље ми се погоршало", изјавио је Горбачов, објавиле су Риа Новости, а преноси АФП.

Он је рекао да се његово стање прати (медицинским апаратима), али није прецизирао разлог болести нити у којој се болници налази.

"Познат вам је мој карактер, одлучан сам да се борим за свој живот", преноси изјаву Горбачова агенција Интерфакс.

Последњи лидер некад великог Савеза Совјетских Социјалистичких Република прошле је године био хоспитализован у јуну, али због систематског прегледа. Судећи према извештајима медија, Горбачов има проблем са дијебетесом.

Постао је совјетски председник 1985. године и остаће упамћен по реформама познатим под називом "Гласност" и "Перестројка". Многи му, међутим, у Русији замерају што је 1991. године дозволио да се совјетске републике осамостале и постану независне јер је тако нестао ШСР.

Добитник је Нобелове награде за мир. Последњих година у политичком животу Русије имао је маргиналну улогу, али је критиковао актуелног председника Владимира Путина и позивао га да "сиђе" с власти.

Коментари / 0

Оставите коментар