Миха и Митро-гол за спас Наполија?!

Медији из Напуља тврде да је контакт са актуелним тренером Сампдорије већ направљен и да му је понуђена плата од 1.200.000 евра по сезони. Нападач српске репрезентације има јаку конкуренцију.

Фудбал 09.10.2014 | 20:30
Миха и Митро-гол за спас Наполија?!

Рафаел Бенитез није успео да Наполи учини кандидатом за шампионску титулу нити је убедио управу клуба да ће у томе успети у наредном периоду. Део италијанских медија зато тврди да је растанак неминован. Део, додуше, пише да је Аурелио де Лаурентис спреман да Шпанцу понуди нови уговор. Међутим, они упућенији, они из самог Напуља, наводе да је Бенитез већ бивши. А ако се њихове црне прогнозе и обистине постоје добре шансе да диригентску палицу на Сан Паолу преузме - Синиша Михајловић.

Бенитезов уговор са Наполитанцима истиче у јуну следеће године, а дневник Кронаће ди Наполи тврди да је Де Лаурентис већ изабрао његовог наследника. Штавише, наводно је већ успоставио контакт са доскорашњим селектором Србије и понудио му плату од 1.200.000 евра по сезони! Такав потез Де Лаурентиса наљутио је председника Сампдорије Масима Ферера са којим се, иначе, овај први одлично познаје јер су обојица филмски продуценти.

Прича ту се не завршава пошто медији на Апенинима истичу да би на Сан Паоло могао да стигне још један Србин – Александар Митровић (иако Белгијанци тврде да је превише дебео)! Наиме, у Напуљу су решени да појачају конкуренцију у навали само је питање да ли ће изабрати лево крило Олимпика Андреа Ајуа, Митровића или Бразилца Елкесона који блиста у дресу кинеског Гуангџоу Еверграндеа због чега се спекулише да би могао да добије позив и за репрезентацију Бразила?

Ају је, иначе, најскупљи, Елкесон је најјефтинији, а Митровић са пројектованом ценом од осам милиона евра у златној средини. Стомак о којем се ових дана толико пише у Белгији не брине Италијане.
"Он је бик! Истина је да може да поправи игру ван казненог простора, али у шеснаестерцу је незаустављив”" хвали 20-годишњег голгетера Паул Бордонаро, менаџер који покушава да уговори посао.

Проблем је, међутим, што се Митровић налази на оку још неколико великих клубова. Највише су се помињали Милан и Борусија Дортмунд, али Бордонаро као да наговештава одлазак у Премијер лигу оценом да би острвски фудбал савршено "легао" Митру.

Коментари / 0

Оставите коментар