Miha i Mitro-gol za spas Napolija?!

Mediji iz Napulja tvrde da je kontakt sa aktuelnim trenerom Sampdorije već napravljen i da mu je ponuđena plata od 1.200.000 evra po sezoni. Napadač srpske reprezentacije ima jaku konkurenciju.

Fudbal 09.10.2014 | 20:30
Miha i Mitro-gol za spas Napolija?!

Rafael Benitez nije uspeo da Napoli učini kandidatom za šampionsku titulu niti je ubedio upravu kluba da će u tome uspeti u narednom periodu. Deo italijanskih medija zato tvrdi da je rastanak neminovan. Deo, doduše, piše da je Aurelio de Laurentis spreman da Špancu ponudi novi ugovor. Međutim, oni upućeniji, oni iz samog Napulja, navode da je Benitez već bivši. A ako se njihove crne prognoze i obistine postoje dobre šanse da dirigentsku palicu na San Paolu preuzme - Siniša Mihajlović.

Benitezov ugovor sa Napolitancima ističe u junu sledeće godine, a dnevnik Kronaće di Napoli tvrdi da je De Laurentis već izabrao njegovog naslednika. Štaviše, navodno je već uspostavio kontakt sa doskorašnjim selektorom Srbije i ponudio mu platu od 1.200.000 evra po sezoni! Takav potez De Laurentisa naljutio je predsednika Sampdorije Masima Ferera sa kojim se, inače, ovaj prvi odlično poznaje jer su obojica filmski producenti.

Priča tu se ne završava pošto mediji na Apeninima ističu da bi na San Paolo mogao da stigne još jedan Srbin – Aleksandar Mitrović (iako Belgijanci tvrde da je previše debeo)! Naime, u Napulju su rešeni da pojačaju konkurenciju u navali samo je pitanje da li će izabrati levo krilo Olimpika Andrea Ajua, Mitrovića ili Brazilca Elkesona koji blista u dresu kineskog Guangdžou Evergrandea zbog čega se spekuliše da bi mogao da dobije poziv i za reprezentaciju Brazila?

Aju je, inače, najskuplji, Elkeson je najjeftiniji, a Mitrović sa projektovanom cenom od osam miliona evra u zlatnoj sredini. Stomak o kojem se ovih dana toliko piše u Belgiji ne brine Italijane.
"On je bik! Istina je da može da popravi igru van kaznenog prostora, ali u šesnaestercu je nezaustavljiv”" hvali 20-godišnjeg golgetera Paul Bordonaro, menadžer koji pokušava da ugovori posao.

Problem je, međutim, što se Mitrović nalazi na oku još nekoliko velikih klubova. Najviše su se pominjali Milan i Borusija Dortmund, ali Bordonaro kao da nagoveštava odlazak u Premijer ligu ocenom da bi ostrvski fudbal savršeno "legao" Mitru.

Komentari / 0

Ostavite komentar