Колман вјерује у тријумф Велса!

Фудбалска репрезентација Велса у петак ће бити други противник најбоље бх. фудбалске селекције у оквиру 2. кола квалификација за ЕУРО 2016.

Фудбал 09.10.2014 | 19:15
Колман вјерује у тријумф Велса!

Велшани су за разлику од нашег националног тима квалификације за ЕП у Француској отворили побједом против Андоре. Изабраници Криса Колмана већ су одрадили свој посљедњи тренинг пред дуел са Змајевима, а непосредно прије тренинга Велшани су одржали и званичну прес-конференцију.

"Ипак, како год да окренемо сјајно је да су навијачи стали иза нас. Знамо да ће они тражити овдје поене, па би ово требала бити итекако занимљива утакмица. У тиму влада одлична атмосфера, а томе је свакако у прилог ишло и напредовања на ФИФА ранг листи.

Селектор Велса није заборавио на побједу у првом мечу квалификација када су његови фудбалери стигли до побједе, и то преокретом, након што су губили са 1:0.

"Побједа у Андори је била јако важна, поготово због начина на који смо играли. Били смо фокусирани на освајање бодова. То морамо учинити и овај пут. Ми имамо екипу која може побиједити Босну, чак и без повријеђених", казао је Колман.

Стратег на клупи Велса жели се фокусирати на свој тим, без много загледања и коментарисања противника.

"Настојим да се фокусирамо сами на себе. Погледајте рецимо Гарета Бејла, он је један од најбољих фудбалера на свијету у овом тренутку. Сјајан је то осјећај имати таквог играча у тиму и надам се да ће у будућности срушити рекорд Ијана Раша. Исто тако мислим да имамо већ неколико играча који ће достићи и престићи неке од рекорда, поготово када се ради о граници од 100 наступа у дресу Велса, а у том случају би срушили рекорд Невила Саутхола који је рекордер са 92 наступа", истакао је Колман.

Велс можда одавно, а можда и никада није имао бољу генерацију фудбалера, а многи спортски коментатори често је представљају као "златну генерацију".

"Играчи ће сада имати шансу да оправдају назив 'златна генерација', који су им дали коментатори и навијачи. Ја сам одувијек мислио да је тим у којем сам ја играо, а којег су чини Раш, Хјуз, Саутхол, Гигс и Спид, била та златна генерација, али упркос томе ми се никада нисмо квалификовали. Ако ови момци то успију онда ће они бити корак испред", објаснио је селектор Велса и некадашњи репрезентативац ове земље.

"У петак ће се све свести на то колика срца имају уствари наши фудбалери и да ли могу да се истакну у право вријеме? То је оно што ћемо тек да видимо. Притисак постоји, али ми једва чекамо да утакмица почне. Ово је тек друга утакмица у групи, али је Босна изгубила свој први меч на отварању квалификација. Њима је потребно нешто из ове утакмице како би остали у трци за пласман на ЕП. И то је јако важно", казао је Колман.

На крају обраћања медијима Колман се осврнуо и на тактику коју планира за дуел са репрезентацијом Босне и Херцеговине.

"Што се тиче тактике, обзиром да нам недостаје неколико кључних играча, морамо имати више опција и више од једног плана, а то имамо. Хоћемо ли играти са пет играча у одбрани? Имамо опција, али ћемо причекати и видјети", рекао је Колман на крају свог обраћања представницима медија.

Коментари / 0

Оставите коментар