Kolman vjeruje u trijumf Velsa!

Fudbalska reprezentacija Velsa u petak će biti drugi protivnik najbolje bh. fudbalske selekcije u okviru 2. kola kvalifikacija za EURO 2016.

Fudbal 09.10.2014 | 19:15
Kolman vjeruje u trijumf Velsa!

Velšani su za razliku od našeg nacionalnog tima kvalifikacije za EP u Francuskoj otvorili pobjedom protiv Andore. Izabranici Krisa Kolmana već su odradili svoj posljednji trening pred duel sa Zmajevima, a neposredno prije treninga Velšani su održali i zvaničnu pres-konferenciju.

"Ipak, kako god da okrenemo sjajno je da su navijači stali iza nas. Znamo da će oni tražiti ovdje poene, pa bi ovo trebala biti itekako zanimljiva utakmica. U timu vlada odlična atmosfera, a tome je svakako u prilog išlo i napredovanja na FIFA rang listi.

Selektor Velsa nije zaboravio na pobjedu u prvom meču kvalifikacija kada su njegovi fudbaleri stigli do pobjede, i to preokretom, nakon što su gubili sa 1:0.

"Pobjeda u Andori je bila jako važna, pogotovo zbog načina na koji smo igrali. Bili smo fokusirani na osvajanje bodova. To moramo učiniti i ovaj put. Mi imamo ekipu koja može pobijediti Bosnu, čak i bez povrijeđenih", kazao je Kolman.

Strateg na klupi Velsa želi se fokusirati na svoj tim, bez mnogo zagledanja i komentarisanja protivnika.

"Nastojim da se fokusiramo sami na sebe. Pogledajte recimo Gareta Bejla, on je jedan od najboljih fudbalera na svijetu u ovom trenutku. Sjajan je to osjećaj imati takvog igrača u timu i nadam se da će u budućnosti srušiti rekord Ijana Raša. Isto tako mislim da imamo već nekoliko igrača koji će dostići i prestići neke od rekorda, pogotovo kada se radi o granici od 100 nastupa u dresu Velsa, a u tom slučaju bi srušili rekord Nevila Sauthola koji je rekorder sa 92 nastupa", istakao je Kolman.

Vels možda odavno, a možda i nikada nije imao bolju generaciju fudbalera, a mnogi sportski komentatori često je predstavljaju kao "zlatnu generaciju".

"Igrači će sada imati šansu da opravdaju naziv 'zlatna generacija', koji su im dali komentatori i navijači. Ja sam oduvijek mislio da je tim u kojem sam ja igrao, a kojeg su čini Raš, Hjuz, Sauthol, Gigs i Spid, bila ta zlatna generacija, ali uprkos tome mi se nikada nismo kvalifikovali. Ako ovi momci to uspiju onda će oni biti korak ispred", objasnio je selektor Velsa i nekadašnji reprezentativac ove zemlje.

"U petak će se sve svesti na to kolika srca imaju ustvari naši fudbaleri i da li mogu da se istaknu u pravo vrijeme? To je ono što ćemo tek da vidimo. Pritisak postoji, ali mi jedva čekamo da utakmica počne. Ovo je tek druga utakmica u grupi, ali je Bosna izgubila svoj prvi meč na otvaranju kvalifikacija. Njima je potrebno nešto iz ove utakmice kako bi ostali u trci za plasman na EP. I to je jako važno", kazao je Kolman.

Na kraju obraćanja medijima Kolman se osvrnuo i na taktiku koju planira za duel sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

"Što se tiče taktike, obzirom da nam nedostaje nekoliko ključnih igrača, moramo imati više opcija i više od jednog plana, a to imamo. Hoćemo li igrati sa pet igrača u odbrani? Imamo opcija, ali ćemo pričekati i vidjeti", rekao je Kolman na kraju svog obraćanja predstavnicima medija.

Komentari / 0

Ostavite komentar