Шангај: Ферер на Новака у 1/4-финалу

Шпански тенисер Давид Ферер победио је Ендија Марија са 2:6, 6:1, 6:2 у трећем колу турнира из Мастерс 1000 серије у Шангају.

Тенис 09.10.2014 | 18:00
Шангај: Ферер на Новака у 1/4-финалу

Ферер ће се у четвртфиналу састати са Новаком Ђоковићем, који је тешко славио против Михаила Кукушкина.

Мари је недавно освојио турнир у Шенжену, у Пекингу је играо у полуфиналу и чинило се да је у много бољој форми од Ферера, који до овог турнира није добио меч од августа, а и у првој рунди се провукао против Клижана.

Деловало је да ће се предвиђања остварити, пошто је Шкот убедљиво добио први сет.

Међутим, Ферер тада као да се тргао из летаргије у којој је био неко време, заиграо је много боље, а Маријев пад у игри олакшао му је посао. До краја меча Шпанац је изгубио само још три гема и пласирао се у четвртфинале Мастерса на којем је 2011. године играо финале, када је изгубио управо од Марија.

У осталим мечевима није било никакве неизвесности – Томаш Бердих је лако изашао на крај са Ивом Карловићем 6:3, 6:4 и у четвртфиналу ће се састати са Жилом Симонон, који је победио Тунишанина Малека Жазирија са 6:2, 6:3.

Ове године нису играли, а Симон против Бердиха води са 5-3 у међусобним окршајима.

Жилијен Бенето је добио Џека Сока са 6:3, 6:4 и у четвртфиналу чека Роџера Федерера, који је лагано изашао на крај са Робертом Баутиста-Агутом.

Коментари / 0

Оставите коментар