Šangaj: Ferer na Novaka u 1/4-finalu

Španski teniser David Ferer pobedio je Endija Marija sa 2:6, 6:1, 6:2 u trećem kolu turnira iz Masters 1000 serije u Šangaju.

Tenis 09.10.2014 | 18:00
Šangaj: Ferer na Novaka u 1/4-finalu

Ferer će se u četvrtfinalu sastati sa Novakom Đokovićem, koji je teško slavio protiv Mihaila Kukuškina.

Mari je nedavno osvojio turnir u Šenženu, u Pekingu je igrao u polufinalu i činilo se da je u mnogo boljoj formi od Ferera, koji do ovog turnira nije dobio meč od avgusta, a i u prvoj rundi se provukao protiv Kližana.

Delovalo je da će se predviđanja ostvariti, pošto je Škot ubedljivo dobio prvi set.

Međutim, Ferer tada kao da se trgao iz letargije u kojoj je bio neko vreme, zaigrao je mnogo bolje, a Marijev pad u igri olakšao mu je posao. Do kraja meča Španac je izgubio samo još tri gema i plasirao se u četvrtfinale Mastersa na kojem je 2011. godine igrao finale, kada je izgubio upravo od Marija.

U ostalim mečevima nije bilo nikakve neizvesnosti – Tomaš Berdih je lako izašao na kraj sa Ivom Karlovićem 6:3, 6:4 i u četvrtfinalu će se sastati sa Žilom Simonon, koji je pobedio Tunišanina Maleka Žazirija sa 6:2, 6:3.

Ove godine nisu igrali, a Simon protiv Berdiha vodi sa 5-3 u međusobnim okršajima.

Žilijen Beneto je dobio Džeka Soka sa 6:3, 6:4 i u četvrtfinalu čeka Rodžera Federera, koji je lagano izašao na kraj sa Robertom Bautista-Agutom.

Komentari / 0

Ostavite komentar