Пантовића из Бајерна зове Србија!

Са два гола у дресу Бајерна Милош Пантовић (18) заслужио је позивницу за шири списак омладинаца Србије.

Фудбал 09.10.2014 | 16:30
Пантовића из Бајерна зове Србија!

Играјући пре неколико дана за веома јак састав Бавараца на пријатељској утакмици са аматерским Пауланером (5:1) млади нападач је потврдио да је перспектива славног клуба, који је пре седам година успео да га ангажује тек у другом покушају.

У друштву Томаса Милера, Лама, Гецеа, Дантеа, Пизара и Ћабија Алонса нашао се у другом полувремену и дао највећи допринос освајању Пауланер купа.

- Селектор омладинаца Вељко Пауновић окупиће наредних дана шири круг кандидата за Светско првенство играча до 20 година и на њему ће се наћи и Милош - каже за “Блиц” Митар Мркела, заменик директора млађих селекција Србије.

Пре две и по године момак чији су се родитељи из Ариља преселили у Немачку нашао се на списку 40 наших талената у дијаспори, као један од 11 нападача који су од тада праћени у складу са могућностима.

- Прошле године Пауновић га је гледао, али тада није успео да се наметне за наше репрезентативне селекције. Сада ће имати шансу да потврди то што се у Бајерну на њега све озбиљније рачуна.

Да је реч о великом потенцијалу, потврђује и догађај од пре пет година када га је запазио Партизанов скаут на турниру у малом фудбалу у Ариљу, где долази код родбине. Позвао га је да дође у Хумску и разочарао се кад је сазнао да је момак активан члан екипе Бајернових нада! Селектори са Теразија имају у сличним случајевима озбиљне проблеме.

- За неке од тих момака наша репрезентација је била резервна опција, па су прихватали позиве тек кад га не добију од земље у којој живе. Некима су и клубови правили сметње, шаљући обавештења да су спречени због школе и слично. А многи од њих немају ни српски пасош - каже Мркела, додајући да директор Саво Милошевић и он чине све да им не промакне ниједан бисер изван домовине.

Деби сина Милоша за први тим Бајерна испратио је отац Вељо.

- Тренирао је са првим тимом, први пут је заиграо. Гледао сам га, добро је кренуло - каже Пантовић сениор.

На вест да ће бити позван међу „орлиће“, каже:

- Његова жеља је увек била да игра за Србију. Новак му је идол. Ове године има много обавеза јер га чека матура, али он се труди да свуда стигне...

Милош Пантовић
Датум рођења: 7. јул 1996, Минхен
Позиција: нападач
Број: 44
Клубови:
2003: Хелиос Минхен
2007: Бајерн
Први позив Бајерна одбио је не желећи да запостави обавезе у основној школи

Коментари / 0

Оставите коментар