Pantovića iz Bajerna zove Srbija!

Sa dva gola u dresu Bajerna Miloš Pantović (18) zaslužio je pozivnicu za širi spisak omladinaca Srbije.

Fudbal 09.10.2014 | 16:30
Pantovića iz Bajerna zove Srbija!

Igrajući pre nekoliko dana za veoma jak sastav Bavaraca na prijateljskoj utakmici sa amaterskim Paulanerom (5:1) mladi napadač je potvrdio da je perspektiva slavnog kluba, koji je pre sedam godina uspeo da ga angažuje tek u drugom pokušaju.

U društvu Tomasa Milera, Lama, Gecea, Dantea, Pizara i Ćabija Alonsa našao se u drugom poluvremenu i dao najveći doprinos osvajanju Paulaner kupa.

- Selektor omladinaca Veljko Paunović okupiće narednih dana širi krug kandidata za Svetsko prvenstvo igrača do 20 godina i na njemu će se naći i Miloš - kaže za “Blic” Mitar Mrkela, zamenik direktora mlađih selekcija Srbije.

Pre dve i po godine momak čiji su se roditelji iz Arilja preselili u Nemačku našao se na spisku 40 naših talenata u dijaspori, kao jedan od 11 napadača koji su od tada praćeni u skladu sa mogućnostima.

- Prošle godine Paunović ga je gledao, ali tada nije uspeo da se nametne za naše reprezentativne selekcije. Sada će imati šansu da potvrdi to što se u Bajernu na njega sve ozbiljnije računa.

Da je reč o velikom potencijalu, potvrđuje i događaj od pre pet godina kada ga je zapazio Partizanov skaut na turniru u malom fudbalu u Arilju, gde dolazi kod rodbine. Pozvao ga je da dođe u Humsku i razočarao se kad je saznao da je momak aktivan član ekipe Bajernovih nada! Selektori sa Terazija imaju u sličnim slučajevima ozbiljne probleme.

- Za neke od tih momaka naša reprezentacija je bila rezervna opcija, pa su prihvatali pozive tek kad ga ne dobiju od zemlje u kojoj žive. Nekima su i klubovi pravili smetnje, šaljući obaveštenja da su sprečeni zbog škole i slično. A mnogi od njih nemaju ni srpski pasoš - kaže Mrkela, dodajući da direktor Savo Milošević i on čine sve da im ne promakne nijedan biser izvan domovine.

Debi sina Miloša za prvi tim Bajerna ispratio je otac Veljo.

- Trenirao je sa prvim timom, prvi put je zaigrao. Gledao sam ga, dobro je krenulo - kaže Pantović senior.

Na vest da će biti pozvan među „orliće“, kaže:

- Njegova želja je uvek bila da igra za Srbiju. Novak mu je idol. Ove godine ima mnogo obaveza jer ga čeka matura, ali on se trudi da svuda stigne...

Miloš Pantović
Datum rođenja: 7. jul 1996, Minhen
Pozicija: napadač
Broj: 44
Klubovi:
2003: Helios Minhen
2007: Bajern
Prvi poziv Bajerna odbio je ne želeći da zapostavi obaveze u osnovnoj školi

Komentari / 0

Ostavite komentar