Звезда Толету: Још није готово!

Са "Маракане" поручују да не одустају од смене председника ФСС и подсећају да рок од 30 дана који су дали Томиславу Караџићу истиче 15. октобра.

Фудбал 09.10.2014 | 16:02
Звезда Толету: Још није готово!

Када је Томислав Караџић после подужег излагања на Скупштини ФСС одржаној у среду позвао делегате да гласају да ли су за или против промена у руководећој организацији српским фудбалом и да ли су за или против њега на месту председника, тешко да је ико у сали осетио неизвесност и тензију.

Као и 18. марта, Караџић и његови најближи сарадници добили су једногласну подршку оних који имају моћ да се питају за промене у домаћем фудбалу.

На тај начин Караџић је по други пут за мање од годину дана лагано одбио напад Црвене звезде и показао да је тренутно можда "јачи него икад".

Са "Маракане", међутим, поручују да борба још није готова.

Иако нико од представника Црвене звезде није био на Скупштини ФСС, најавили су да не одустају од својих захтева саопштених 15. септембра, када су после седнице Управног одбора затражили од Караџића да у року од 30 дана поднесе оставку и распише изборе на свим нивоима.

"Далеко од тога да смо се предали и да је готово. Реаговаћемо опет ако се нешто не промени до 15. октобра, када истиче рок који смо одредили", речено је МОНДУ у клубу из Љутице Богдана.

Нешто касније, Звезда се огласила и саопштењем.

"Ништа се на јучерашњој седници Скупштине ФСС није десило што нисмо очекивали. Наравно да су против ванредних избора они који су сада на власти и имају своје интересе да се ништа не промени. То смо знали и пре ове Скупштине. Чињеница је да су Караџићеви сарадници вршили страховит притисак на делегате да се појаве и дају им кворум. Људи су у реалном страху јер су и каса и судијска организација још увек код Караџића", наводи се у уводном делу сопштења.

Црвено-бели, такође, не обраћају пажњу на промену Статута ФСС у члану 44, по којој ће иницијатива за председничке изборе моћи да се покреће само једном у 12 месеци.

"Наш циљ је да се промени структура унутар Скупштине, а то може само ванредним изборима на свим нивоима. Зашто Караџић не распише ванредне изборе ако је сигуран да га фудбалска Србија подржава? Он ради супротно - мења Статут да се о његовом поверењу може расправљати само једном годишње. Али Црвена звезда ће истрајати у борби коју је започела још пре неколико година".

Коментари / 0

Оставите коментар