Zvezda Toletu: Još nije gotovo!

Sa "Marakane" poručuju da ne odustaju od smene predsednika FSS i podsećaju da rok od 30 dana koji su dali Tomislavu Karadžiću ističe 15. oktobra.

Fudbal 09.10.2014 | 16:02
Zvezda Toletu: Još nije gotovo!

Kada je Tomislav Karadžić posle podužeg izlaganja na Skupštini FSS održanoj u sredu pozvao delegate da glasaju da li su za ili protiv promena u rukovodećoj organizaciji srpskim fudbalom i da li su za ili protiv njega na mestu predsednika, teško da je iko u sali osetio neizvesnost i tenziju.

Kao i 18. marta, Karadžić i njegovi najbliži saradnici dobili su jednoglasnu podršku onih koji imaju moć da se pitaju za promene u domaćem fudbalu.

Na taj način Karadžić je po drugi put za manje od godinu dana lagano odbio napad Crvene zvezde i pokazao da je trenutno možda "jači nego ikad".

Sa "Marakane", međutim, poručuju da borba još nije gotova.

Iako niko od predstavnika Crvene zvezde nije bio na Skupštini FSS, najavili su da ne odustaju od svojih zahteva saopštenih 15. septembra, kada su posle sednice Upravnog odbora zatražili od Karadžića da u roku od 30 dana podnese ostavku i raspiše izbore na svim nivoima.

"Daleko od toga da smo se predali i da je gotovo. Reagovaćemo opet ako se nešto ne promeni do 15. oktobra, kada ističe rok koji smo odredili", rečeno je MONDU u klubu iz Ljutice Bogdana.

Nešto kasnije, Zvezda se oglasila i saopštenjem.

"Ništa se na jučerašnjoj sednici Skupštine FSS nije desilo što nismo očekivali. Naravno da su protiv vanrednih izbora oni koji su sada na vlasti i imaju svoje interese da se ništa ne promeni. To smo znali i pre ove Skupštine. Činjenica je da su Karadžićevi saradnici vršili strahovit pritisak na delegate da se pojave i daju im kvorum. Ljudi su u realnom strahu jer su i kasa i sudijska organizacija još uvek kod Karadžića", navodi se u uvodnom delu sopštenja.

Crveno-beli, takođe, ne obraćaju pažnju na promenu Statuta FSS u članu 44, po kojoj će inicijativa za predsedničke izbore moći da se pokreće samo jednom u 12 meseci.

"Naš cilj je da se promeni struktura unutar Skupštine, a to može samo vanrednim izborima na svim nivoima. Zašto Karadžić ne raspiše vanredne izbore ako je siguran da ga fudbalska Srbija podržava? On radi suprotno - menja Statut da se o njegovom poverenju može raspravljati samo jednom godišnje. Ali Crvena zvezda će istrajati u borbi koju je započela još pre nekoliko godina".

Komentari / 0

Ostavite komentar