Шангај: Ноле тешко против Кукушкина!

Најбољи тенисер на свету после велике борбе савладао Казахстанца Михаила Кукушкина (6:3, 4:6, 6:4) и пласирао се међу осам најбољих у Шангају. Наредни ривал биће му Давид Ферер.

Тенис 09.10.2014 | 15:34
Шангај: Ноле тешко против Кукушкина!

Михаил Кукушкин, 85. тенисер света, надмашио је у четвртак себе у дуелу са Новаком Ђоковићем. Одиграо је партију из снова и дуго ће је памтити, али даље иде српски тенисер.

Изненадно је момак из Волгограда одузео "Броју један" други сет, играо агресивно од почетка до краја дуела и на моменте приморао Ђоковића да пружи све од себе. Публика га је на крају поздравила аплаузом, док је Новак примао честитке од легендарног фудбалера Андреја Аршавина.

У наредном колу Мастерс турнира у Шангају, у четвртфиналу, српски тенисер играће против Шпанца Давида Ферера, који је у три сета елиминисао Ендија Мареја.

Требало би очекивати спектакуларан дуел, какав је изненадно виђен и у четвртак. Први сет одлучен је у финишу, брејком српског играча, а други је Кукушкин освојио "бомбама" и "дубоким" ударцима ка пољу Ђоковића... Напето је било и у трећем. Почело је резултатом 2:2, пре него што је Новак "брејкнуо" ривала.

Изгубљени сервис није означио и крај борбе за Казахстанца. Трудио се до краја и приморао српског представника да "натопи знојем" сваки поен.

Коментари / 0

Оставите коментар