Šangaj: Nole teško protiv Kukuškina!

Najbolji teniser na svetu posle velike borbe savladao Kazahstanca Mihaila Kukuškina (6:3, 4:6, 6:4) i plasirao se među osam najboljih u Šangaju. Naredni rival biće mu David Ferer.

Tenis 09.10.2014 | 15:34
Šangaj: Nole teško protiv Kukuškina!

Mihail Kukuškin, 85. teniser sveta, nadmašio je u četvrtak sebe u duelu sa Novakom Đokovićem. Odigrao je partiju iz snova i dugo će je pamtiti, ali dalje ide srpski teniser.

Iznenadno je momak iz Volgograda oduzeo "Broju jedan" drugi set, igrao agresivno od početka do kraja duela i na momente primorao Đokovića da pruži sve od sebe. Publika ga je na kraju pozdravila aplauzom, dok je Novak primao čestitke od legendarnog fudbalera Andreja Aršavina.

U narednom kolu Masters turnira u Šangaju, u četvrtfinalu, srpski teniser igraće protiv Španca Davida Ferera, koji je u tri seta eliminisao Endija Mareja.

Trebalo bi očekivati spektakularan duel, kakav je iznenadno viđen i u četvrtak. Prvi set odlučen je u finišu, brejkom srpskog igrača, a drugi je Kukuškin osvojio "bombama" i "dubokim" udarcima ka polju Đokovića... Napeto je bilo i u trećem. Počelo je rezultatom 2:2, pre nego što je Novak "brejknuo" rivala.

Izgubljeni servis nije označio i kraj borbe za Kazahstanca. Trudio se do kraja i primorao srpskog predstavnika da "natopi znojem" svaki poen.

Komentari / 0

Ostavite komentar