'Орлови' имају нова 'крила'!

Бранислав Ивановић, Александар Коларов, Немања Матић и Лазар Марковић представили су и прва гарнитура опреме у којој ће се "орлови" борити за пласман на Европско првенство.

Фудбал 09.10.2014 | 13:05
'Орлови' имају нова 'крила'!

После резервне варијанте дресова репрезентација Србије, у среду је представљена и основна гарнитура, у којој ће Ивановић, Коларов и саиграчи играти у квалификацијама за ЕУРО 2016.

Дрес је црвене боје, са две златне траке са леве стране, које симболизују крст. Крагна је црвена, са две мале, златне пруге, које представљају боју српског грба. Као и на белом дресу, на полеђини врата је српски грб.

Српски фудбалери први пут ће га обући 14. октобра, у Београду, на утакмици против Албаније, у оквиру квалификација за пласман на Европско првенство 2016. у Француској.

"Нови дрес, у којем ће наши фудбалери играти на домаћем терену, карактеришу традиционална црвена боја као и комбинација елегантног дизајна са иновативним преформансама. Инспирација и идеја за нови српски дрес била је да уједини све типичне српске елементе и карактеристике са класичним спортским елементима који су деценијама красили дресове наших репрезентативаца, водећи рачуна да дрес изгледа јединствено, препознатљиво и модерно", објашњено је.

Бројеви на дресу су дизајнирани и перфорирани тако да чине дрес лакшим и дају му могућност да не задржава топлоту. Дресови су такође дизајнирани да побољшају перформансе играча и њихову удобност. Шортсеви су такође црвене боје са две златне пруге са обе стране, као и штуцне на којима је аплициран Умбро дијамантски логотип, у златној боји .

"Нови дрес представља дух српске нације, нешто што је препознатљиво сваком појединцу. Уклапа се и у моју визију коју желим да пренесем на игру, а то је креативност, успешност и амбиција", изјавио је капитен српске репрезентације, Бранислав Ивановић.

Објашњено је и да дизајн дреса симболизује "нову енергију младих и страствених српских играча", као и "нову крв на терену, на челу са новим искусним тренером Диком Адвокатом".

Коментари / 0

Оставите коментар