'Orlovi' imaju nova 'krila'!

Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov, Nemanja Matić i Lazar Marković predstavili su i prva garnitura opreme u kojoj će se "orlovi" boriti za plasman na Evropsko prvenstvo.

Fudbal 09.10.2014 | 13:05
'Orlovi' imaju nova 'krila'!

Posle rezervne varijante dresova reprezentacija Srbije, u sredu je predstavljena i osnovna garnitura, u kojoj će Ivanović, Kolarov i saigrači igrati u kvalifikacijama za EURO 2016.

Dres je crvene boje, sa dve zlatne trake sa leve strane, koje simbolizuju krst. Kragna je crvena, sa dve male, zlatne pruge, koje predstavljaju boju srpskog grba. Kao i na belom dresu, na poleđini vrata je srpski grb.

Srpski fudbaleri prvi put će ga obući 14. oktobra, u Beogradu, na utakmici protiv Albanije, u okviru kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

"Novi dres, u kojem će naši fudbaleri igrati na domaćem terenu, karakterišu tradicionalna crvena boja kao i kombinacija elegantnog dizajna sa inovativnim preformansama. Inspiracija i ideja za novi srpski dres bila je da ujedini sve tipične srpske elemente i karakteristike sa klasičnim sportskim elementima koji su decenijama krasili dresove naših reprezentativaca, vodeći računa da dres izgleda jedinstveno, prepoznatljivo i moderno", objašnjeno je.

Brojevi na dresu su dizajnirani i perforirani tako da čine dres lakšim i daju mu mogućnost da ne zadržava toplotu. Dresovi su takođe dizajnirani da poboljšaju performanse igrača i njihovu udobnost. Šortsevi su takođe crvene boje sa dve zlatne pruge sa obe strane, kao i štucne na kojima je apliciran Umbro dijamantski logotip, u zlatnoj boji .

"Novi dres predstavlja duh srpske nacije, nešto što je prepoznatljivo svakom pojedincu. Uklapa se i u moju viziju koju želim da prenesem na igru, a to je kreativnost, uspešnost i ambicija", izjavio je kapiten srpske reprezentacije, Branislav Ivanović.

Objašnjeno je i da dizajn dresa simbolizuje "novu energiju mladih i strastvenih srpskih igrača", kao i "novu krv na terenu, na čelu sa novim iskusnim trenerom Dikom Advokatom".

Komentari / 0

Ostavite komentar