Трипковић рекао збогом кошарци!

Тек што је напунио 28 година, некада најбољи шутер Србије, признао је да су повреде однеле победу. "Имам двоје деце, морам да мислим на здравље", каже.

Кошарка 09.10.2014 | 12:37
Трипковић рекао збогом кошарци!

Штета, велика штета!

Урош Трипковић, бивши кошаркаш Партизана и репрезентације Србије, тек што је напунио 28 година, донео је одлуку да заврши профи каријеру.

Једноставно, повреде које га прате биле су јаче.
"Дефинитивно сам завршио професионалну каријеру! То је то... Два пута су ми оперисали хрскавицу на куку с којом сам имао проблема, правио сам дугу паузу и ризично би било да се сада враћам", рекао је Трипковић за "Телеграф".

"Ако бих желео да се вратим, морао бих бар годину дана да проведем у неком лошијем клубу, да бих изборио касније бољи ангажман. Опет, увек постоји могућност да се повреда обнови. Имам двоје деце, и због њих и због себе, здравље је на првом месту".

Признао је да и даље нема јасну идеју око тога шта даље.

"Још не знам шта ћу даље, чиме ћу се бавити, морам да размислим..."

Пензионисањем некад перспективног шутера, остаје велики жал за његовом међународном каријером, коју је и могао и заслужио да има. Нажалост, повреде су га спречиле да је и направи.

У дресу Партизана играо је од 2002. до 2009. године и у њему освојио седам титула државног првака и три трофеја АБА лиге. Растао је и играчки стасавао под вођством Душка Вујошевића и на врхунцу заједничке сарадње напустио Хумску и отишао у Хувентуд.

После једне сезоне поново је променио клуб и потписао за Уникаху, у којој се задржао до 2012. и селидбе у Ваљадолид. У другом делу такмичарске 2012/13 кратко је носио дрес Фенербахчеа, а прошле сезоне покушао је да игра за италијански Ваноли. Ипак, није могао.

Остаће упамћено и да је у дресу државне репрезентације на Европском првенству 2009. године био део тима који је освојио сребро.

Коментари / 0

Оставите коментар