Tripković rekao zbogom košarci!

Tek što je napunio 28 godina, nekada najbolji šuter Srbije, priznao je da su povrede odnele pobedu. "Imam dvoje dece, moram da mislim na zdravlje", kaže.

Košarka 09.10.2014 | 12:37
Tripković rekao zbogom košarci!

Šteta, velika šteta!

Uroš Tripković, bivši košarkaš Partizana i reprezentacije Srbije, tek što je napunio 28 godina, doneo je odluku da završi profi karijeru.

Jednostavno, povrede koje ga prate bile su jače.
"Definitivno sam završio profesionalnu karijeru! To je to... Dva puta su mi operisali hrskavicu na kuku s kojom sam imao problema, pravio sam dugu pauzu i rizično bi bilo da se sada vraćam", rekao je Tripković za "Telegraf".

"Ako bih želeo da se vratim, morao bih bar godinu dana da provedem u nekom lošijem klubu, da bih izborio kasnije bolji angažman. Opet, uvek postoji mogućnost da se povreda obnovi. Imam dvoje dece, i zbog njih i zbog sebe, zdravlje je na prvom mestu".

Priznao je da i dalje nema jasnu ideju oko toga šta dalje.

"Još ne znam šta ću dalje, čime ću se baviti, moram da razmislim..."

Penzionisanjem nekad perspektivnog šutera, ostaje veliki žal za njegovom međunarodnom karijerom, koju je i mogao i zaslužio da ima. Nažalost, povrede su ga sprečile da je i napravi.

U dresu Partizana igrao je od 2002. do 2009. godine i u njemu osvojio sedam titula državnog prvaka i tri trofeja ABA lige. Rastao je i igrački stasavao pod vođstvom Duška Vujoševića i na vrhuncu zajedničke saradnje napustio Humsku i otišao u Huventud.

Posle jedne sezone ponovo je promenio klub i potpisao za Unikahu, u kojoj se zadržao do 2012. i selidbe u Valjadolid. U drugom delu takmičarske 2012/13 kratko je nosio dres Fenerbahčea, a prošle sezone pokušao je da igra za italijanski Vanoli. Ipak, nije mogao.

Ostaće upamćeno i da je u dresu državne reprezentacije na Evropskom prvenstvu 2009. godine bio deo tima koji je osvojio srebro.

Komentari / 0

Ostavite komentar