Пун Пионир мало да се сруши Крка!

Партизан у 2. колу АБА лиге доживео пораз од Крке пред преко 6.000 навијача у Пиониру. Одлични Едо Мурић и феноменални Малком Армстед. Душко Вујошевић искључен пред крај треће четвртине.

Кошарка 09.10.2014 | 11:41
Пун Пионир мало да се сруши Крка!

Крцате трибине Пионира и одлични Едо Мурић, нису били довољни да црно-бели забележе победу против Крке, у првом мечу нове сезоне АБА лиге пред Гробарима.

После тријумфа у Мађарској, "парни ваљак" је у другом колу заказао на свом терену. Словенци су били бољи - 68:64 (17:15, 14:16, 20:18, 17:15).

Тим Александра Џикића из једанаестог покушаја уписао је прву победу у Београду против Партизана и тако, после победе над Цедевитом у Новом Месту, на најбољи начин отворио сезону.

Мурић се у првој такмичарској утакмици у дресу Партизана и то против клуба у којем се афирмисао у претходне четири године, домаћој публици представио на најбољи начин. Одлична рола и 22 поена за нешто више од 37 минута на паркету, нису били довољни за славље.

Крку је предводио феноменални Малком Армстед, нерешива енигма за одбрану "ваљка". Сјајни Американац је убацио 26 поена, од којих већина када се утакмица ломила.

Партизан је крај меча дочекао без Душка Вујошевића на клупи. Тренер црно-белих је пред крај треће деонице добио је другу техничку грешку (у 12. и 29. минуту, оба пута протестовао због фаулова суђених играчима Партизана)и морао је да напусти терен. Уместо њега екипу је до краја утакмице водио Велимир Гашић.

Крка је водила готово цело прво полувреме, али је тројком Михајла Андрића Партизан дошао до своје прве предности (31:29) десет секунди пре одласка на одмор. Ипак, после 20 минута игре резултат је био нерешен, јер је Јасмин Хукић секунд пре краја друге четвртине убацио оба слободна бацања. Никола Милутинов био је најзаслужнији за "брејк" црно-белих. Имао је освојену лопту на подбацивању, четири поена (све бацања), два офанзивна скока и асистенцију.

Наставак меча одлично је почео за Београђане. После полагања Мурића, уз додатно слободно бацање, Партизан је 15 минута пре краја утакмице стигао до максималне предности 47:38. Међутим, после тајмаута Александра Џикића, она је кренула да се топи. Крка се вратила у дуел и серијом 13:2 успела да пред последњих десет стекне два поена вишка.

Искусном игром у пакленој атмосфери, Словенци су успели да меч доведу до и да победе.

Ђорђе Гагић имао је 13 поена и седам скокова, Милутинов и Андрић по осам, Тепић седам... Партизан је у шуту за два поена имао слабих 40 одсто (17-43), а за три такође мршавих 17 (4-24).

Коментари / 0

Оставите коментар