Pun Pionir malo da se sruši Krka!

Partizan u 2. kolu ABA lige doživeo poraz od Krke pred preko 6.000 navijača u Pioniru. Odlični Edo Murić i fenomenalni Malkom Armsted. Duško Vujošević isključen pred kraj treće četvrtine.

Košarka 09.10.2014 | 11:41
Pun Pionir malo da se sruši Krka!

Krcate tribine Pionira i odlični Edo Murić, nisu bili dovoljni da crno-beli zabeleže pobedu protiv Krke, u prvom meču nove sezone ABA lige pred Grobarima.

Posle trijumfa u Mađarskoj, "parni valjak" je u drugom kolu zakazao na svom terenu. Slovenci su bili bolji - 68:64 (17:15, 14:16, 20:18, 17:15).

Tim Aleksandra Džikića iz jedanaestog pokušaja upisao je prvu pobedu u Beogradu protiv Partizana i tako, posle pobede nad Cedevitom u Novom Mestu, na najbolji način otvorio sezonu.

Murić se u prvoj takmičarskoj utakmici u dresu Partizana i to protiv kluba u kojem se afirmisao u prethodne četiri godine, domaćoj publici predstavio na najbolji način. Odlična rola i 22 poena za nešto više od 37 minuta na parketu, nisu bili dovoljni za slavlje.

Krku je predvodio fenomenalni Malkom Armsted, nerešiva enigma za odbranu "valjka". Sjajni Amerikanac je ubacio 26 poena, od kojih većina kada se utakmica lomila.

Partizan je kraj meča dočekao bez Duška Vujoševića na klupi. Trener crno-belih je pred kraj treće deonice dobio je drugu tehničku grešku (u 12. i 29. minutu, oba puta protestovao zbog faulova suđenih igračima Partizana)i morao je da napusti teren. Umesto njega ekipu je do kraja utakmice vodio Velimir Gašić.

Krka je vodila gotovo celo prvo poluvreme, ali je trojkom Mihajla Andrića Partizan došao do svoje prve prednosti (31:29) deset sekundi pre odlaska na odmor. Ipak, posle 20 minuta igre rezultat je bio nerešen, jer je Jasmin Hukić sekund pre kraja druge četvrtine ubacio oba slobodna bacanja. Nikola Milutinov bio je najzaslužniji za "brejk" crno-belih. Imao je osvojenu loptu na podbacivanju, četiri poena (sve bacanja), dva ofanzivna skoka i asistenciju.

Nastavak meča odlično je počeo za Beograđane. Posle polaganja Murića, uz dodatno slobodno bacanje, Partizan je 15 minuta pre kraja utakmice stigao do maksimalne prednosti 47:38. Međutim, posle tajmauta Aleksandra Džikića, ona je krenula da se topi. Krka se vratila u duel i serijom 13:2 uspela da pred poslednjih deset stekne dva poena viška.

Iskusnom igrom u paklenoj atmosferi, Slovenci su uspeli da meč dovedu do i da pobede.

Đorđe Gagić imao je 13 poena i sedam skokova, Milutinov i Andrić po osam, Tepić sedam... Partizan je u šutu za dva poena imao slabih 40 odsto (17-43), a za tri takođe mršavih 17 (4-24).

Komentari / 0

Ostavite komentar