Ивановић ове године пред судом?

Заменик председника Грађанске иницијативе СДП Ксенија Божовић изјавила је данас да очекује да суђење лидеру Иницијативе Оливеру Ивановићу почне ове године и да је његова одбрана у потпуности спремна за судски процес који предстоји.

Србија 09.10.2014 | 11:40
Ивановић ове године пред судом?

Божовићева је изјавила Тањугу да је одбрана све доказе које поседује Оливер Ивановић и његове сведоке предочила суду у законском року и да очекује да суђење почне ове године.

Она је истакла да је комплетан адвокатски тим који ће бранити Ивановића спреман за одбрану, као и сам Ивановић који се дуже време налази у затвору.

Оливер Ивановић оптужен је да је на Косову починио кривично дело ратног злочина над цивилним становништвом 1999. године, а запрећена казна за то дело је од пет година до доживотне робије.

Ивановића је Еулекс ухапсио крајем јануара у Косовској Митровици, а његови адвокати и он сам тврде да се ради о политички мотивисаном судском процесу који је против њега покренут у време када је Ивановић био кандидат за градоначелника општине Северна Митровица.

Коментари / 0

Оставите коментар