Бољи услови здравствене заштите

Постављањем камена темељца данас је свечано озваничен почетак извођења радова на доградњи објекта Дома здравља у Источном Сарајеву.

Република Српска 08.10.2014 | 21:55
Бољи услови здравствене заштите

Инвеститори прве фазе пројекта су општине Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, те Јавна здравствена установа "Апотеке" Источно Сарајево.

Постојећи просторни капацитети Дома здравља Источно Сарајево нису одговарајући и нису довољни за потребе остваривања здравствене заштите становништва Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева.

Доградњом новог објекта ове здравствене установе здравствена заштита на подручју ове двије општине биће подигнута на већи ниво, а његово функционисање биће побољшано у знатној мјери.

"Изградњом овог објекта, прије свега, рјешићемо проблем рада службе Хитне помоћи. Намјера нам је да ту буде и служба радиолошке дијагностике са ултразвучним кабинетом, а имамо намјеру да измјестимо Центар за ментално здравље и Центар за физикалну терапију, која тренутно ради у неусловном простору", напомиње директор Дома здравља Источно Сарајево Драган Крстовић.

Дом здравља Источно Сарајево основан је од стране скупштина општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, које су и у овај пројекат, заједно са Јавном здравственом установом Апотеке уложиле заједничке напоре и средства како би грађани ове двије локалне заједнице имали бољу здравствену заштиту.

"Учествујемо у овом пројекту како би услуге здравствене заштите биле проширене, на начин да становници ове двије општине имају квалитетнију здравствену услугу него што је то било до сада", каже начелник општине Источна Илиџа Предраг Ковач.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић истиче да је у Републици Српској мало оваквих пројеката који унапређују систем примарне здравствене заштите, те да је мали број ситуација, као што је ова, да се двије општине удруже и инвестирају.

Грађани Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева, који су у великом броју присуствовали постављању камена темељца за нови објекат, вјерују да ће услови пружања здравствене његе бити подигнути на већи ниво, те да ће овај пројекат у великој мјери значити свим грађанима.

Завршетак прве фазе радова на на доградњи објекта Дома здравља Источно Сарајево , чија је вриједност око 400 000 КМ, планиран је до краја ове године.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Аста ла виста бабy

08.10.2014 20:36

Прошетајте мало велики начелници из Сарајева Републиком Српском па ћете видјети да је огроман број домова здравља и амбуланти породичне медицине изграђен, реконструисан, дограђен и опремљен. Дакле та ваша изјава како нема таквих пројеката у РС је апсолутно нетачна!!!

ОДГОВОРИТЕ