Bolji uslovi zdravstvene zaštite

Postavljanjem kamena temeljca danas je svečano ozvaničen početak izvođenja radova na dogradnji objekta Doma zdravlja u Istočnom Sarajevu.

Republika Srpska 08.10.2014 | 21:55
Bolji uslovi zdravstvene zaštite

Investitori prve faze projekta su opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, te Javna zdravstvena ustanova "Apoteke" Istočno Sarajevo.

Postojeći prostorni kapaciteti Doma zdravlja Istočno Sarajevo nisu odgovarajući i nisu dovoljni za potrebe ostvarivanja zdravstvene zaštite stanovništva Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva.

Dogradnjom novog objekta ove zdravstvene ustanove zdravstvena zaštita na području ove dvije opštine biće podignuta na veći nivo, a njegovo funkcionisanje biće poboljšano u znatnoj mjeri.

"Izgradnjom ovog objekta, prije svega, rješićemo problem rada službe Hitne pomoći. Namjera nam je da tu bude i služba radiološke dijagnostike sa ultrazvučnim kabinetom, a imamo namjeru da izmjestimo Centar za mentalno zdravlje i Centar za fizikalnu terapiju, koja trenutno radi u neuslovnom prostoru", napominje direktor Doma zdravlja Istočno Sarajevo Dragan Krstović.

Dom zdravlja Istočno Sarajevo osnovan je od strane skupština opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, koje su i u ovaj projekat, zajedno sa Javnom zdravstvenom ustanovom Apoteke uložile zajedničke napore i sredstva kako bi građani ove dvije lokalne zajednice imali bolju zdravstvenu zaštitu.

"Učestvujemo u ovom projektu kako bi usluge zdravstvene zaštite bile proširene, na način da stanovnici ove dvije opštine imaju kvalitetniju zdravstvenu uslugu nego što je to bilo do sada", kaže načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić ističe da je u Republici Srpskoj malo ovakvih projekata koji unapređuju sistem primarne zdravstvene zaštite, te da je mali broj situacija, kao što je ova, da se dvije opštine udruže i investiraju.

Građani Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva, koji su u velikom broju prisustvovali postavljanju kamena temeljca za novi objekat, vjeruju da će uslovi pružanja zdravstvene njege biti podignuti na veći nivo, te da će ovaj projekat u velikoj mjeri značiti svim građanima.

Završetak prve faze radova na na dogradnji objekta Doma zdravlja Istočno Sarajevo , čija je vrijednost oko 400 000 KM, planiran je do kraja ove godine.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Asta la vista baby

08.10.2014 20:36

Prošetajte malo veliki načelnici iz Sarajeva Republikom Srpskom pa ćete vidjeti da je ogroman broj domova zdravlja i ambulanti porodične medicine izgrađen, rekonstruisan, dograđen i opremljen. Dakle ta vaša izjava kako nema takvih projekata u RS je apsolutno netačna!!!

ODGOVORITE