Видео: Шта су све један другом рекли Жозе и Арсен?

Недјељни сусрет Челсија и Арсенала подсјетио је на старо ривалство Жозеа Муриња и Арсена Венгера, а ми смо се тим поводом одлучили осврнути на неке од најзанимљивијих изјава које су ова два тренера у прошлости давала један о другом.

Фудбал 08.10.2014 | 18:15
Видео: Шта су све један другом рекли Жозе и Арсен?

Све је почело 2005. године, годину након Мурињовог доласка у Челси Познат као контроверзан тренер без длаке на језику, брзо је 'упалио' Венгера и све остало је историја.

"Мурињо је пун непоштовања и кад придајете пажњу глупим људима онда испадате глупљи од њих" рекао је 2005. године Венгер након што га је претходно Мурињо назвао "воајером" из разлога што је "он особа која превише воли да гледа друге људе". Мурињо га је већ те године оптужио да је болестан, упоредивши га са младићем који упорно двогледом посматра шта се то дешава у комшилуку.

Арсеналов тренер је желио тужити Муриња, на шта му је овај одговорио "Имамо документацију с цитатима господина Венгера који се директно тичу Челсија. То није пет страница већ роман"!

Мурињо је по Венгеру тренер који ради "по шаблону", док је Португалац менаџера Арсенала прозвао "мамцем за неуспјех". Њихово ривалство трајало је и док је Мурињо водио Реал Мадрид, јер Арсен Венгер ни тада није био без коментара на рад свог колеге/ривала.

"Спорт је у опасности због аутобус-тактике", рекао је Арсен Венгер и отворено прозвао Муриња и његов стил игре којим је побјеђивао своје велике ривале, на шта му је 'Специјални' одговорио да "Арсеналу припадају утјешне награде за најатрактивнији и најљепши фудбал, али да трофеја нема, па нема".

Имала су ова два тренера још својих вербалних окршаја, а кратку компилацију погледајте у видео прилогу који слиједи.

Коментари / 0

Оставите коментар