Video: Šta su sve jedan drugom rekli Žoze i Arsen?

Nedjeljni susret Čelsija i Arsenala podsjetio je na staro rivalstvo Žozea Murinja i Arsena Vengera, a mi smo se tim povodom odlučili osvrnuti na neke od najzanimljivijih izjava koje su ova dva trenera u prošlosti davala jedan o drugom.

Fudbal 08.10.2014 | 18:15
Video: Šta su sve jedan drugom rekli Žoze i Arsen?

Sve je počelo 2005. godine, godinu nakon Murinjovog dolaska u Čelsi Poznat kao kontroverzan trener bez dlake na jeziku, brzo je 'upalio' Vengera i sve ostalo je istorija.

"Murinjo je pun nepoštovanja i kad pridajete pažnju glupim ljudima onda ispadate gluplji od njih" rekao je 2005. godine Venger nakon što ga je prethodno Murinjo nazvao "voajerom" iz razloga što je "on osoba koja previše voli da gleda druge ljude". Murinjo ga je već te godine optužio da je bolestan, uporedivši ga sa mladićem koji uporno dvogledom posmatra šta se to dešava u komšiluku.

Arsenalov trener je želio tužiti Murinja, na šta mu je ovaj odgovorio "Imamo dokumentaciju s citatima gospodina Vengera koji se direktno tiču Čelsija. To nije pet stranica već roman"!

Murinjo je po Vengeru trener koji radi "po šablonu", dok je Portugalac menadžera Arsenala prozvao "mamcem za neuspjeh". Njihovo rivalstvo trajalo je i dok je Murinjo vodio Real Madrid, jer Arsen Venger ni tada nije bio bez komentara na rad svog kolege/rivala.

"Sport je u opasnosti zbog autobus-taktike", rekao je Arsen Venger i otvoreno prozvao Murinja i njegov stil igre kojim je pobjeđivao svoje velike rivale, na šta mu je 'Specijalni' odgovorio da "Arsenalu pripadaju utješne nagrade za najatraktivniji i najljepši fudbal, ali da trofeja nema, pa nema".

Imala su ova dva trenera još svojih verbalnih okršaja, a kratku kompilaciju pogledajte u video prilogu koji slijedi.

Komentari / 0

Ostavite komentar