Терзић: Не размишљам о оставци

Селектор српских одбојкашица Зоран Терзић рекао је да не размишља о оставци, упркос разочаравајућем резултату на Светском првенству у Италији.

Остали спортови 08.10.2014 | 14:00
Терзић: Не размишљам о оставци

Репрезентација Србије елиминисана је у другој фази планетарног шампионата и тако је заузела седмо место, а Терзић истиче да сматра да свој посао ради најбоље што уме.

„У почетку ми је то тешко падало, чак и вређало. Болело ме је и то што се брзо заборављају успеси. На пример освојиш европско злато 2011, а следеће године после Олимпијских игара сви те смењују. Али, код нас је то тако и на то човек мора да се навикне“, рекао је Терзић.

Пласман у трећу фазу испред нашег тима избориле су Русија, Сједињене Државе и Кина, а селектор истиче да Србија не може да се пореди са њима.

„Не можемо да се меримо са њима. Боримо се, покушавамо да побеђујемо.. Али, када се све стави на сто за Србију ни у једној области, па и у одбојци, седмо место на свету није неуспех. Уосталом, зна се ко поставља тренера, који су његови циљеви, обавезе, шта је дужан да направи, како да се понаша. Зна се и ко га смењује. Зато су те све приче временом престале да ме дотичу“, рекао је Терзић.

Трофејни стручњак подвлачи да девојкама мало тога може да замери.

„Што се игре тиче, искрено, нисам очекивао више. Увек може боље и више, али у Италији смо одиграли добро и можда за нијансу боље него што сам претпоставио. Победили смо све екипе које су нашег ранга, а изгубили од селекција које су дефинитивно боље од нас. Можемо да кажемо да смо имали малер, што су у нашој половини костура били олимпијски победник Бразил, олимпијски вицешампион САД и европски и светски првак, Русија. Да је било мало другачије убеђен сам да бисмо играли у топ 6. Нажалост, овог пута је било мало другачије“, нагласио је Терзић, „Чувене су те приче ’за мало’, ’били смо близу’. У спорту тога нема, све је јасно. Примера ради, у последњој утакмици са Русијом одиграли смо доста добро први сет, имали две сет лопте. Али, оне су у тим тренуцима наметнуле ритам, боље играле, блокирале и ми смо могли само да жалимо што нисмо повели са 1:0. Евидентно је да наша екипа није у рангу једне Русије. Погледајте ко све игра за њих, па ће вам све бити јасно“.

Терзић је нагласио да је велика разлика у томе бити близу постољу и освојити нешто.

„Морамо да будемо свесни да нисмо у позицији велесила које имају велики избор играчица. У многим стварима идемо у корак са њима, али имамо играчки проблем. На неким позицијама нисмо урадили смену генерације, девојке које дуго играју на врхунском нивоу у ближој перспрективи немају праве наследнице. Тај проблем је већ сада евидентан“, истакао је селектор.

Многе је изненадила Терзићева одлука да да предност младог Тијани Бошковић у односу на прекаљену Јовану Бракочевић.

„У репрезентацији игра она која је у том тренутку најспремнија и најбоља. Тијана је била спремнија од Јоване. Знамо које је проблеме имала Бракочевићева, да летос због повреде није тренирала, да је пропустила Гран При, да није била у својој препознатљивој форми. Нормално је да је Јована желела да игра. То је играчки, људски, а она је дуго била незаменљиви члан прве поставе. И мора да буде свесна да је Тијана била у бољој форми“, објашњава Терзић.

Коментари / 0

Оставите коментар