Terzić: Ne razmišljam o ostavci

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je da ne razmišlja o ostavci, uprkos razočaravajućem rezultatu na Svetskom prvenstvu u Italiji.

Ostali sportovi 08.10.2014 | 14:00
Terzić: Ne razmišljam o ostavci

Reprezentacija Srbije eliminisana je u drugoj fazi planetarnog šampionata i tako je zauzela sedmo mesto, a Terzić ističe da smatra da svoj posao radi najbolje što ume.

„U početku mi je to teško padalo, čak i vređalo. Bolelo me je i to što se brzo zaboravljaju uspesi. Na primer osvojiš evropsko zlato 2011, a sledeće godine posle Olimpijskih igara svi te smenjuju. Ali, kod nas je to tako i na to čovek mora da se navikne“, rekao je Terzić.

Plasman u treću fazu ispred našeg tima izborile su Rusija, Sjedinjene Države i Kina, a selektor ističe da Srbija ne može da se poredi sa njima.

„Ne možemo da se merimo sa njima. Borimo se, pokušavamo da pobeđujemo.. Ali, kada se sve stavi na sto za Srbiju ni u jednoj oblasti, pa i u odbojci, sedmo mesto na svetu nije neuspeh. Uostalom, zna se ko postavlja trenera, koji su njegovi ciljevi, obaveze, šta je dužan da napravi, kako da se ponaša. Zna se i ko ga smenjuje. Zato su te sve priče vremenom prestale da me dotiču“, rekao je Terzić.

Trofejni stručnjak podvlači da devojkama malo toga može da zameri.

„Što se igre tiče, iskreno, nisam očekivao više. Uvek može bolje i više, ali u Italiji smo odigrali dobro i možda za nijansu bolje nego što sam pretpostavio. Pobedili smo sve ekipe koje su našeg ranga, a izgubili od selekcija koje su definitivno bolje od nas. Možemo da kažemo da smo imali maler, što su u našoj polovini kostura bili olimpijski pobednik Brazil, olimpijski vicešampion SAD i evropski i svetski prvak, Rusija. Da je bilo malo drugačije ubeđen sam da bismo igrali u top 6. Nažalost, ovog puta je bilo malo drugačije“, naglasio je Terzić, „Čuvene su te priče ’za malo’, ’bili smo blizu’. U sportu toga nema, sve je jasno. Primera radi, u poslednjoj utakmici sa Rusijom odigrali smo dosta dobro prvi set, imali dve set lopte. Ali, one su u tim trenucima nametnule ritam, bolje igrale, blokirale i mi smo mogli samo da žalimo što nismo poveli sa 1:0. Evidentno je da naša ekipa nije u rangu jedne Rusije. Pogledajte ko sve igra za njih, pa će vam sve biti jasno“.

Terzić je naglasio da je velika razlika u tome biti blizu postolju i osvojiti nešto.

„Moramo da budemo svesni da nismo u poziciji velesila koje imaju veliki izbor igračica. U mnogim stvarima idemo u korak sa njima, ali imamo igrački problem. Na nekim pozicijama nismo uradili smenu generacije, devojke koje dugo igraju na vrhunskom nivou u bližoj persprektivi nemaju prave naslednice. Taj problem je već sada evidentan“, istakao je selektor.

Mnoge je iznenadila Terzićeva odluka da da prednost mladog Tijani Bošković u odnosu na prekaljenu Jovanu Brakočević.

„U reprezentaciji igra ona koja je u tom trenutku najspremnija i najbolja. Tijana je bila spremnija od Jovane. Znamo koje je probleme imala Brakočevićeva, da letos zbog povrede nije trenirala, da je propustila Gran Pri, da nije bila u svojoj prepoznatljivoj formi. Normalno je da je Jovana želela da igra. To je igrački, ljudski, a ona je dugo bila nezamenljivi član prve postave. I mora da bude svesna da je Tijana bila u boljoj formi“, objašnjava Terzić.

Komentari / 0

Ostavite komentar