Лазар о саиграчима из Ливерпула...

Лазар Марковић или није превише импресиониран саиграчима из Ливерпула или му је из клуба речено да не прича много о тој теми. Како год, новинари нису успели да му извуку много реченица о утисцима са Енфилда.

Фудбал 08.10.2014 | 10:45
Лазар о саиграчима из Ливерпула...

Долазак Лазара Марковића у Ливерпул један је од најзначајнијих трансфера у историји српског фудбала. Не само због тога што су црвени морали да плате 20 милиона фунти на рачун Бенфике, већ и зато што је тек други наш репрезентативац који је обукао дрес једног од највећих светских клубова.

Пре Марковића за Ливерпул је играо Милан Јовановић, али се није снашао у Енглеској и брзо се вратио у Белгију. За разлику од њега, Марковић од старта има веће поверење тренера, међутим, још је у потрази за формом и партијама које су га препоручиле Брендану Роџерсу.

На окупљању репрезентативаца Србије за дуеле против Јерменије и Албаније, новинари су "опколили" некадашњег играча Партизана са намером да сазнају нешто више о његовим утисцима по доласку у славни Ливерпул.

Марковић је, међутим, остао "закопчан до грла".

"Привикавам се добро, требаће ми још мало времена, али све у свему је ок. Супер су ме прихватили у клубу", одговорио је "протоколарно" на уводно питање како се снашао у Ливерпулу.

Какав је Марио Балотели према саиграчима, прати га лош глас?

"Добар је момак, прати га тај лош глас, али у суштини је сасвим супер", остао је Марковић затворен, па смо покушали са додатним питањима.

Како се Балотели понаша на тренинзима?

"Нормално, нормално момак тренира".

Да ли се понаша као звезда?

"Не, нормално се понаша", није се дао Марковић у намери да сазнамо неку "пикантерију" о темпераментном Италијану, па смо покушали даље...

Капитен Џерард?

"Легенда клуба!".

Какав је твој однос са њим?

"Супер, он је легенда... Страшан момак, сјајан играч", још једном новинари нису имали среће.

Да ли те препознају навијачи на улици?

"Препознају ме. Навијачи су супер. Енфилд је као што и сви знате вероватно... Има тај Коп, тамо се стварно добро навија. Ја сам задовољан, срећан сам и то ми је најбитније", констатовао је Марковић на крају пропитивања о Ливерпулу.

Нешто "отворенији" био је на тему репрезентације и предстојећих дуела на старту квалификација за Европско првенство у Француској 2016.

"Чекају нас тешке утакмице, али идемо на победе. Фаворити смо на папиру и очекујем да ћемо добити обе утакмице. Требало би да играмо офанзивно и да покушамо да дамо што више голова... Не познајем играче Албаније. Знам да има један који игра у Базелу, а играли смо скоро против њих".

Можда Лазар Марковић није превише причљив када стане пред камере и диктафоне, али његов посао је да "прича" на фудбалском терену, па се надамо да ће против Јерменије и Албаније имати штошта да каже...

Коментари / 0

Оставите коментар