Lazar o saigračima iz Liverpula...

Lazar Marković ili nije previše impresioniran saigračima iz Liverpula ili mu je iz kluba rečeno da ne priča mnogo o toj temi. Kako god, novinari nisu uspeli da mu izvuku mnogo rečenica o utiscima sa Enfilda.

Fudbal 08.10.2014 | 10:45
Lazar o saigračima iz Liverpula...

Dolazak Lazara Markovića u Liverpul jedan je od najznačajnijih transfera u istoriji srpskog fudbala. Ne samo zbog toga što su crveni morali da plate 20 miliona funti na račun Benfike, već i zato što je tek drugi naš reprezentativac koji je obukao dres jednog od najvećih svetskih klubova.

Pre Markovića za Liverpul je igrao Milan Jovanović, ali se nije snašao u Engleskoj i brzo se vratio u Belgiju. Za razliku od njega, Marković od starta ima veće poverenje trenera, međutim, još je u potrazi za formom i partijama koje su ga preporučile Brendanu Rodžersu.

Na okupljanju reprezentativaca Srbije za duele protiv Jermenije i Albanije, novinari su "opkolili" nekadašnjeg igrača Partizana sa namerom da saznaju nešto više o njegovim utiscima po dolasku u slavni Liverpul.

Marković je, međutim, ostao "zakopčan do grla".

"Privikavam se dobro, trebaće mi još malo vremena, ali sve u svemu je ok. Super su me prihvatili u klubu", odgovorio je "protokolarno" na uvodno pitanje kako se snašao u Liverpulu.

Kakav je Mario Baloteli prema saigračima, prati ga loš glas?

"Dobar je momak, prati ga taj loš glas, ali u suštini je sasvim super", ostao je Marković zatvoren, pa smo pokušali sa dodatnim pitanjima.

Kako se Baloteli ponaša na treninzima?

"Normalno, normalno momak trenira".

Da li se ponaša kao zvezda?

"Ne, normalno se ponaša", nije se dao Marković u nameri da saznamo neku "pikanteriju" o temperamentnom Italijanu, pa smo pokušali dalje...

Kapiten Džerard?

"Legenda kluba!".

Kakav je tvoj odnos sa njim?

"Super, on je legenda... Strašan momak, sjajan igrač", još jednom novinari nisu imali sreće.

Da li te prepoznaju navijači na ulici?

"Prepoznaju me. Navijači su super. Enfild je kao što i svi znate verovatno... Ima taj Kop, tamo se stvarno dobro navija. Ja sam zadovoljan, srećan sam i to mi je najbitnije", konstatovao je Marković na kraju propitivanja o Liverpulu.

Nešto "otvoreniji" bio je na temu reprezentacije i predstojećih duela na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016.

"Čekaju nas teške utakmice, ali idemo na pobede. Favoriti smo na papiru i očekujem da ćemo dobiti obe utakmice. Trebalo bi da igramo ofanzivno i da pokušamo da damo što više golova... Ne poznajem igrače Albanije. Znam da ima jedan koji igra u Bazelu, a igrali smo skoro protiv njih".

Možda Lazar Marković nije previše pričljiv kada stane pred kamere i diktafone, ali njegov posao je da "priča" na fudbalskom terenu, pa se nadamo da će protiv Jermenije i Albanije imati štošta da kaže...

Komentari / 0

Ostavite komentar