Рајковић: Једва чекам дерби!

Млади голман Црвене звезде са непуних 19 година постао стандардан првотимац, добио позив у сениорску репрезентацију, а сада га чека и "вечити дерби".

Фудбал 08.10.2014 | 10:00
Рајковић: Једва чекам дерби!

Предраг Рајковић је тренутно један од најперспективнијих младих фудбалера у Србији.

Голман Црвене звезде са непуних 19 година (рођен 31. октобра 1995) већ има златну медаљу са Европског првенства за омладинце, стандардан је у тиму Црвене звезде и седми на листи српских голмана по минутима без примљеног гола. Уз то, по други пут је позван у сениорску репрезентацију Србије, за коју је дебитовао августа 2013. у пријатељском мечу са Колумбијом.

Овај пут, позив је добио за мечеве против Јерменије и Албаније у квалификацијама за Европско првенство 2016.

Тешко да ће Рајковић имати предност у односу на Владимира Стојковића и Жељка Бркића, али ће му искуство у раду са старијим колегама сигурно помоћи за даљи напредак у каријери.

"Знам да су они у предности, а ја сам ту да учим и чекам своју шансу. Много ми значи што сам позван у А репрезентацију", рекао је млади голман за МОНДО.

Протекла сезона за Рајковића је прошла без такмичарских утакмица на клупском нивоу. Од доласка у Црвену звезду из Јагодине само је тренирао под надзором Срђана Максимовића.

"Иако нисам бранио, много сам напредовао у том периоду. Рад са Максом ми је значајно помогао. Ове сезоне се све одвија прилично брзо, али спреман сам на то што ми се дешава. Надам се да ће се наставити истим путем".

Протекле суботе мрежа Црвене звезде затресла се први пут ове сезоне. После седам мечева без примљеног гола, Рајковић је два пута савладан у дуелу са Вождовцем (2:2).

Оба гола примио је после грешака саиграча, али не жели да пребацује кривицу на саиграче.

"Тим смо, тако да смо сви криви за голове које примамо. То је фудбал и нема потребе да ми се неко извињава зато што је прекинута успешна серија. Било ми је криво због тога, али на неки начин ми је сада и лакше, пошто је притисак постајао све већи. Кад-тад гол је морао да 'падне', а жао ми је само што нисмо победили. Верујем да ћемо већ у дербију то да надокнадимо", прижељкује талентовани чувар мреже.

Дерби је на програму 18. октобра на стадиону Партизана и то ће бити вероватно најтежи испит за Рајковића у досадашњој каријери. Каже да се не плаши изазова.

"Част ми је што ћу са непуних 19 година бити члан највеће утакмице српског фудбала. Имам трему, али позитивну. Једва чекам дерби!".

У претходном дуелу "вечитих ривала" Никола Дринчић је постигао сјајан гол из слободног ударца. Познато је да везиста црно-белих има "разоран" ударац, али Рајковић упозорава да он није једина опасност по гол.

"Ту су и Шкулетић, Лазовић... Имају добар тим, али их се не плашимо и верујемо у победу", истакао је за крај.

Коментари / 0

Оставите коментар