Rajković: Jedva čekam derbi!

Mladi golman Crvene zvezde sa nepunih 19 godina postao standardan prvotimac, dobio poziv u seniorsku reprezentaciju, a sada ga čeka i "večiti derbi".

Fudbal 08.10.2014 | 10:00
Rajković: Jedva čekam derbi!

Predrag Rajković je trenutno jedan od najperspektivnijih mladih fudbalera u Srbiji.

Golman Crvene zvezde sa nepunih 19 godina (rođen 31. oktobra 1995) već ima zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva za omladince, standardan je u timu Crvene zvezde i sedmi na listi srpskih golmana po minutima bez primljenog gola. Uz to, po drugi put je pozvan u seniorsku reprezentaciju Srbije, za koju je debitovao avgusta 2013. u prijateljskom meču sa Kolumbijom.

Ovaj put, poziv je dobio za mečeve protiv Jermenije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.

Teško da će Rajković imati prednost u odnosu na Vladimira Stojkovića i Željka Brkića, ali će mu iskustvo u radu sa starijim kolegama sigurno pomoći za dalji napredak u karijeri.

"Znam da su oni u prednosti, a ja sam tu da učim i čekam svoju šansu. Mnogo mi znači što sam pozvan u A reprezentaciju", rekao je mladi golman za MONDO.

Protekla sezona za Rajkovića je prošla bez takmičarskih utakmica na klupskom nivou. Od dolaska u Crvenu zvezdu iz Jagodine samo je trenirao pod nadzorom Srđana Maksimovića.

"Iako nisam branio, mnogo sam napredovao u tom periodu. Rad sa Maksom mi je značajno pomogao. Ove sezone se sve odvija prilično brzo, ali spreman sam na to što mi se dešava. Nadam se da će se nastaviti istim putem".

Protekle subote mreža Crvene zvezde zatresla se prvi put ove sezone. Posle sedam mečeva bez primljenog gola, Rajković je dva puta savladan u duelu sa Voždovcem (2:2).

Oba gola primio je posle grešaka saigrača, ali ne želi da prebacuje krivicu na saigrače.

"Tim smo, tako da smo svi krivi za golove koje primamo. To je fudbal i nema potrebe da mi se neko izvinjava zato što je prekinuta uspešna serija. Bilo mi je krivo zbog toga, ali na neki način mi je sada i lakše, pošto je pritisak postajao sve veći. Kad-tad gol je morao da 'padne', a žao mi je samo što nismo pobedili. Verujem da ćemo već u derbiju to da nadoknadimo", priželjkuje talentovani čuvar mreže.

Derbi je na programu 18. oktobra na stadionu Partizana i to će biti verovatno najteži ispit za Rajkovića u dosadašnjoj karijeri. Kaže da se ne plaši izazova.

"Čast mi je što ću sa nepunih 19 godina biti član najveće utakmice srpskog fudbala. Imam tremu, ali pozitivnu. Jedva čekam derbi!".

U prethodnom duelu "večitih rivala" Nikola Drinčić je postigao sjajan gol iz slobodnog udarca. Poznato je da vezista crno-belih ima "razoran" udarac, ali Rajković upozorava da on nije jedina opasnost po gol.

"Tu su i Škuletić, Lazović... Imaju dobar tim, ali ih se ne plašimo i verujemo u pobedu", istakao je za kraj.

Komentari / 0

Ostavite komentar