Кин у каријери одбио Реал!

Рој Кин открио је да је у тренутку када је добио позив Реал Мадрида био у тоалету и вршио нужду...

Фудбал 08.10.2014 | 09:45
Кин у каријери одбио Реал!

Некадашњи капитен Манчестер Јунајтеда Рој Кин открио је да се каје што је 2005. године одбио позив Емилија Бутрагења да пређе у Реал Мадрид.
Ирац је, у аутобиографији, открио и да је у тренутку Бутрагењовог телефонског позива седео у тоалету.

"Слушај Рој, волели би да дођеш у Реал. Остало је још само да Управни одбор 'аминује' одлуку", препричао је Кин део разговора са Бутрагењом.

"Требало је озбиљније да схватим понуду Реала. То је био најатрактивнији изазов у мојој каријери, али нисам га прихватио. Требало је да одем у Шпанију, да играм годину и по дана, научим језик и упознам се са културом. Да сам отишао у Шпанију можда би ми и играчка каријера трајала дуже. Страх од непознатог ме је спречио", навео је Кин.

У тренутку када га је Бутрагењо звао, Кин је имао 34 године и отишао је из Јунајтеда. Касније се уместо Реала, определио да одигра још једну сезону за Селтик.

"Можда је тада Реал једноставно хтео неког ко ће држати средину терена с времена на време, на неким мечевима. Ја сам, са друге стране, и даље желео да будем један од кључних играча", закључио је Кин.

Он је за Јунајтед играо од 1992. до 2005. године и у том периоду освојио је 17 трофеја, међу којима су Лига шампиона и седам титула у Премијер лиги.

Коментари / 0

Оставите коментар