Kin u karijeri odbio Real!

Roj Kin otkrio je da je u trenutku kada je dobio poziv Real Madrida bio u toaletu i vršio nuždu...

Fudbal 08.10.2014 | 09:45
Kin u karijeri odbio Real!

Nekadašnji kapiten Mančester Junajteda Roj Kin otkrio je da se kaje što je 2005. godine odbio poziv Emilija Butragenja da pređe u Real Madrid.
Irac je, u autobiografiji, otkrio i da je u trenutku Butragenjovog telefonskog poziva sedeo u toaletu.

"Slušaj Roj, voleli bi da dođeš u Real. Ostalo je još samo da Upravni odbor 'aminuje' odluku", prepričao je Kin deo razgovora sa Butragenjom.

"Trebalo je ozbiljnije da shvatim ponudu Reala. To je bio najatraktivniji izazov u mojoj karijeri, ali nisam ga prihvatio. Trebalo je da odem u Španiju, da igram godinu i po dana, naučim jezik i upoznam se sa kulturom. Da sam otišao u Španiju možda bi mi i igračka karijera trajala duže. Strah od nepoznatog me je sprečio", naveo je Kin.

U trenutku kada ga je Butragenjo zvao, Kin je imao 34 godine i otišao je iz Junajteda. Kasnije se umesto Reala, opredelio da odigra još jednu sezonu za Seltik.

"Možda je tada Real jednostavno hteo nekog ko će držati sredinu terena s vremena na vreme, na nekim mečevima. Ja sam, sa druge strane, i dalje želeo da budem jedan od ključnih igrača", zaključio je Kin.

On je za Junajted igrao od 1992. do 2005. godine i u tom periodu osvojio je 17 trofeja, među kojima su Liga šampiona i sedam titula u Premijer ligi.

Komentari / 0

Ostavite komentar