Шта чека Јокана у Вотфорду?

Шта заправо чека Славишу Јокановића у Лондону? Власник који смењује тренере као на траци и права "легија странаца" на тренингу.

Фудбал 08.10.2014 | 09:30
Шта чека Јокана у Вотфорду?

Славиша Јокановић (48), право ниоткуд, постао је менаџер Вотфорда!

Бивши тренер Партизана, репрезентативац Југославије и екс првотимац Челсија, именован је за новог шефа струке тима из Лондона, који је дан раније сменио Билија Мекинлија после само осам дана сарадње.

Заправо, Мекинли је трећи менаџер Вотфорда ове сезоне, Јокановић четврти, а пре њих радили су Шпанац Оскар Гарсија, екс фудбалер Барселоне, Валенсије и Еспањола (четири утакмице), док је сезону почео Италијан Ђузепе Санино, сада већ тренер Катаније, а раније Кјева, Палерма, Сијене, итд.
Већ у старту је јасно да ће Јокановић морати много да се потруди да задобије поверење власника клуба, италијанског бизнисмена Ђампаола Поца, који у исто време поседује и Удинезе и Гранаду. Јер, тројица менаџера већ су добила отказ на "Викраџ роуду", а жуто-црвени заправо деле челну позицији у Чемпионшипу, са 21 бодом, колико имају и Норич и Нотингем Форест!?

Додуше, званична верзија раскида сарадње са Оскаром гласи да је Шпанац отишао због здравствених проблема.

Јокановић је у пети клуб у каријери, од када је дебитовао на клупи Партизана 2007. године, дошао после епизоде у Шпанији, где је у смирај прошле сезоне доведен да покуша да спаси дављеника Еркулес испадања из Секунде, што није успео.

Пре тога, једнако кратко радио је у бугарском Левском, у који је дошао после езготичног путовања на Тајланд, где је са Муангтонгом узео титулу 2012. године.

Тренерским послом почео је да се бави у Партизану, клубу за који је успешно играо, а у периоду између 2007. и 2009. године освојио је две дупле круне, па се посвађао са Управом и отишао...

Ко ће сачекати Јокана на тренингу у клубу основаном пре 133 године, који нема титуле, већ само друго место у првенству Енглеске у сезони 1982/83 и финале ФА купа у сезони 1983/84?

Сачекаће га шарен састав, у којем су играчи из 14 земаља: Енглеске, Бразила, Италије, Ирске, Шведске, Мађарске, Јамајке, Еквадора, Северне Ирске, Румуније, Чешке, Шкотске, Швајцарске и Нигерије! Према проценама портала "Трансфермаркт", тим Вотфорда за сезону 2014/15 вреди око 30 милиона фунти, а прве звезде су:

Голман Еурељо Гомеш, центарфор Трој Дини, плеј Матеј Видра, офанзивни везиста Алмен Абди, који је повређен, полушпиц Фернандо Ферестијери, леви бек Данијел Плудил, штопер Џоел Екстранд, итд.

Први стрелац екипе је Видра са четири гола, а прате га Дини и Форестијери са по три погодтка.

На тренингу је 31 фудбалер, просечне старости 25,1 годину.

Јокановић се вратио у Лондон, где је од 2000. до 2002. године одиграо 39 првенстених мечева за Челси.

Коментари / 0

Оставите коментар