Šta čeka Jokana u Votfordu?

Šta zapravo čeka Slavišu Jokanovića u Londonu? Vlasnik koji smenjuje trenere kao na traci i prava "legija stranaca" na treningu.

Fudbal 08.10.2014 | 09:30
Šta čeka Jokana u Votfordu?

Slaviša Jokanović (48), pravo niotkud, postao je menadžer Votforda!

Bivši trener Partizana, reprezentativac Jugoslavije i eks prvotimac Čelsija, imenovan je za novog šefa struke tima iz Londona, koji je dan ranije smenio Bilija Mekinlija posle samo osam dana saradnje.

Zapravo, Mekinli je treći menadžer Votforda ove sezone, Jokanović četvrti, a pre njih radili su Španac Oskar Garsija, eks fudbaler Barselone, Valensije i Espanjola (četiri utakmice), dok je sezonu počeo Italijan Đuzepe Sanino, sada već trener Katanije, a ranije Kjeva, Palerma, Sijene, itd.
Već u startu je jasno da će Jokanović morati mnogo da se potrudi da zadobije poverenje vlasnika kluba, italijanskog biznismena Đampaola Poca, koji u isto vreme poseduje i Udineze i Granadu. Jer, trojica menadžera već su dobila otkaz na "Vikradž roudu", a žuto-crveni zapravo dele čelnu poziciji u Čempionšipu, sa 21 bodom, koliko imaju i Norič i Notingem Forest!?

Doduše, zvanična verzija raskida saradnje sa Oskarom glasi da je Španac otišao zbog zdravstvenih problema.

Jokanović je u peti klub u karijeri, od kada je debitovao na klupi Partizana 2007. godine, došao posle epizode u Španiji, gde je u smiraj prošle sezone doveden da pokuša da spasi davljenika Erkules ispadanja iz Sekunde, što nije uspeo.

Pre toga, jednako kratko radio je u bugarskom Levskom, u koji je došao posle ezgotičnog putovanja na Tajland, gde je sa Muangtongom uzeo titulu 2012. godine.

Trenerskim poslom počeo je da se bavi u Partizanu, klubu za koji je uspešno igrao, a u periodu između 2007. i 2009. godine osvojio je dve duple krune, pa se posvađao sa Upravom i otišao...

Ko će sačekati Jokana na treningu u klubu osnovanom pre 133 godine, koji nema titule, već samo drugo mesto u prvenstvu Engleske u sezoni 1982/83 i finale FA kupa u sezoni 1983/84?

Sačekaće ga šaren sastav, u kojem su igrači iz 14 zemalja: Engleske, Brazila, Italije, Irske, Švedske, Mađarske, Jamajke, Ekvadora, Severne Irske, Rumunije, Češke, Škotske, Švajcarske i Nigerije! Prema procenama portala "Transfermarkt", tim Votforda za sezonu 2014/15 vredi oko 30 miliona funti, a prve zvezde su:

Golman Eureljo Gomeš, centarfor Troj Dini, plej Matej Vidra, ofanzivni vezista Almen Abdi, koji je povređen, polušpic Fernando Ferestijeri, levi bek Danijel Pludil, štoper Džoel Ekstrand, itd.

Prvi strelac ekipe je Vidra sa četiri gola, a prate ga Dini i Forestijeri sa po tri pogodtka.

Na treningu je 31 fudbaler, prosečne starosti 25,1 godinu.

Jokanović se vratio u London, gde je od 2000. do 2002. godine odigrao 39 prvenstenih mečeva za Čelsi.

Komentari / 0

Ostavite komentar