Ноле у 10 креће на шангајски трон!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у среду од 10 часова почиње одбрану на Мастерсу уз Шангају, дуелом другог кола са Аустријанцем Домиником Тимом.

Тенис 08.10.2014 | 08:15
Ноле у 10 креће на шангајски трон!

Ђоковић је био слободан у првом колу, док је Тим елиминисао Лукаша Росола из Чешке са 6:4, 7:6 (7:3).

Занимљиво, Ђоковићу и младом аустријском тенисеру то ће бити први међусобни сусрет, а победник тог дуела у наредном колу ће играти са Михаилом Кукушкином из Казахстана. Кукушкин је већ одиграо сусрет другог кола са Јужноафриканцем Кевином Андерсоном и славио је са 6:4, 6:2.

Ђоковић је прошле недеље одбранио титулу на турниру у Пекингу, а на Мастерсу у Шангају такође брани трофеј освојен прошле сезоне. Српски тенисер је финиш прошле сезоне одиграо у великом стилу, пошто је потом освојио и Мастерс у Паризу и завршни турнир у Лондону. Улог до краја сезоне је прво место на АТП листи, а Новак је свестан да мора да одигра добро у Шангају ако жели да га задржи.

“Не могу да имам боље резултате него прошле године, само се надам да ћу поновити такве успехе. То су превелике жеље, али ћу покушати да се концентришем на оно што ме чека сада и да идем дан по дан, и тако видим докле могу у Шангају”, рекао је Ђоковић.

Дуел Ђоковића и Тима почиње у 10 часова по нашем времену и трећи је по реду на Стадиону. Програм у 7 часова отварају Жил Симон и Станислас Вавринка, а потом на терен излазе Кеи Нишикори и Џек Сок. После српског тенисера своје мечеве другог кола одиграће и Рафаел Надал и Роџер Федерер. Надала чека сусрет са сународником Фелисијаном Лопесом, а Федерера са Аргентинцем Леонардом Мајером.

Мастерс у Шангају игра се за наградни фонд од 4.195.895 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар