Nole u 10 kreće na šangajski tron!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u sredu od 10 časova počinje odbranu na Mastersu uz Šangaju, duelom drugog kola sa Austrijancem Dominikom Timom.

Tenis 08.10.2014 | 08:15
Nole u 10 kreće na šangajski tron!

Đoković je bio slobodan u prvom kolu, dok je Tim eliminisao Lukaša Rosola iz Češke sa 6:4, 7:6 (7:3).

Zanimljivo, Đokoviću i mladom austrijskom teniseru to će biti prvi međusobni susret, a pobednik tog duela u narednom kolu će igrati sa Mihailom Kukuškinom iz Kazahstana. Kukuškin je već odigrao susret drugog kola sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom i slavio je sa 6:4, 6:2.

Đoković je prošle nedelje odbranio titulu na turniru u Pekingu, a na Mastersu u Šangaju takođe brani trofej osvojen prošle sezone. Srpski teniser je finiš prošle sezone odigrao u velikom stilu, pošto je potom osvojio i Masters u Parizu i završni turnir u Londonu. Ulog do kraja sezone je prvo mesto na ATP listi, a Novak je svestan da mora da odigra dobro u Šangaju ako želi da ga zadrži.

“Ne mogu da imam bolje rezultate nego prošle godine, samo se nadam da ću ponoviti takve uspehe. To su prevelike želje, ali ću pokušati da se koncentrišem na ono što me čeka sada i da idem dan po dan, i tako vidim dokle mogu u Šangaju”, rekao je Đoković.

Duel Đokovića i Tima počinje u 10 časova po našem vremenu i treći je po redu na Stadionu. Program u 7 časova otvaraju Žil Simon i Stanislas Vavrinka, a potom na teren izlaze Kei Nišikori i Džek Sok. Posle srpskog tenisera svoje mečeve drugog kola odigraće i Rafael Nadal i Rodžer Federer. Nadala čeka susret sa sunarodnikom Felisijanom Lopesom, a Federera sa Argentincem Leonardom Majerom.

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 4.195.895 dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar