Звезда 'полупала' Цибону у Загребу!

Кошаркаши Црвене звезде декласирали су Цибону у Загребу са 88:64, у другом колу АБА лиге.

Кошарка 08.10.2014 | 08:00
Звезда 'полупала' Цибону у Загребу!

Тим Дејана Радоњића је у Драженовом дому показао велику снагу и разноврсност, па је остварио и другу убедљиву победу у АБА лиги.

Већ у првој четвртини црвено-бели су стекли двоцифрену предност коју су у наставку утакмице само увећавали. На крају треће деонице било је највећих +31, а Цибона је до краја успела да ублажи пораз.

Бриљантан меч одиграо је Маркус Вилијамс који је показао колико је појачање иако је видљиво да још увек није физички најспремнији. Звездин плеј меч је завршио са 19 поена (6-10), 11 асистенција и 6 скокова за само 21 минут на паркету.

По 15 поена додали су Мајк Цирбес и бобан Марјановић, док је Никола Калинић убацио 13. На другој страни, Марин Розић имао је 14, а Лалић и Сиришчевић по 10 поена.

Звезда у суботу у Пиониру дочекује Олимпију која такође има 2-0 на старту сезоне.

Звезда је меч у Загребу почела одличном одбраном и поенима високих играча. Марјановић је убацио четири, Митровић два за стартних 6:0.

Цибона је узвратила преко Лалића и Блесингејма, али Звезда је од старта успоставила контролу над утакмицом.

Прве минута у новој сезони убележио је и опорављени Лазић који је погодио одмах тројку, а након тројке Калинића тренер Цибоса Римац морао је да затражи минут одмора – 14:6 у 7. минуту.

Задржала је Звезда озбиљност у одбрани и до краја прве четвртине, па је брзо стигла и до двоцифрене предности. Лазић је играо веома добро, заиграо је и Јовић који је био под знаком питања, а Вилијамс је у првих 10 минута уписао четири асистенције.

Сјајан је био и Никола Калинић са седам поена у првих десет минута, па су црвено-бели имали 15 поена вишка после прве деонице – 26:11.

Почетком друге четвртине Звезда је још појачала одбрану, а Маркус Вилијамс наставио је да сјајно диригује. Амерички плејмејкер имао еј за 12 минута на паркету 7 поена, 8 асистенција и 5 скокова.

Цирбес је брзо уписао шест поена, Јовић четири, па је Звезда у 15. минуту имала огромних 41:17. Уследио је лош период у игри црвено-белих, па је Цибона серијом 11-3 спустила предност црвено-белих. Брзо се Звезда консолидовала у финишу првог полувремена, па је након 20 минута имала 23 поена вишка – 51:28.

Ни почетак другог полувремена није променио стање на паркету. Маркус Вилијамс наставио је да бриљира и то без много муке. Сјајни плејмејкер је брзо дошао до дабл-дабл учинка, а уз то је имао и шест скокова.

Звезда је лагано одржавала 20-ак разлике, а само Дангубић, Џенкинс и Тејић нису били расположени. У финишу треће деонице и Дангубић и Џенкинс постигли су неколико поена, па је Звезда пре последњих 10 минута имала 31 поен предности - 78:47.

У последњих десет минута прилику је добио и Никола Ребић, комплетну последњу деоницу одиграо је и Марко Тејић, па је Цибона до краја колико толико успела да ублажи пораз.

Коментари / 0

Оставите коментар