Zvezda 'polupala' Cibonu u Zagrebu!

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Cibonu u Zagrebu sa 88:64, u drugom kolu ABA lige.

Košarka 08.10.2014 | 08:00
Zvezda 'polupala' Cibonu u Zagrebu!

Tim Dejana Radonjića je u Draženovom domu pokazao veliku snagu i raznovrsnost, pa je ostvario i drugu ubedljivu pobedu u ABA ligi.

Već u prvoj četvrtini crveno-beli su stekli dvocifrenu prednost koju su u nastavku utakmice samo uvećavali. Na kraju treće deonice bilo je najvećih +31, a Cibona je do kraja uspela da ublaži poraz.

Briljantan meč odigrao je Markus Vilijams koji je pokazao koliko je pojačanje iako je vidljivo da još uvek nije fizički najspremniji. Zvezdin plej meč je završio sa 19 poena (6-10), 11 asistencija i 6 skokova za samo 21 minut na parketu.

Po 15 poena dodali su Majk Cirbes i boban Marjanović, dok je Nikola Kalinić ubacio 13. Na drugoj strani, Marin Rozić imao je 14, a Lalić i Siriščević po 10 poena.

Zvezda u subotu u Pioniru dočekuje Olimpiju koja takođe ima 2-0 na startu sezone.

Zvezda je meč u Zagrebu počela odličnom odbranom i poenima visokih igrača. Marjanović je ubacio četiri, Mitrović dva za startnih 6:0.

Cibona je uzvratila preko Lalića i Blesingejma, ali Zvezda je od starta uspostavila kontrolu nad utakmicom.

Prve minuta u novoj sezoni ubeležio je i oporavljeni Lazić koji je pogodio odmah trojku, a nakon trojke Kalinića trener Cibosa Rimac morao je da zatraži minut odmora – 14:6 u 7. minutu.

Zadržala je Zvezda ozbiljnost u odbrani i do kraja prve četvrtine, pa je brzo stigla i do dvocifrene prednosti. Lazić je igrao veoma dobro, zaigrao je i Jović koji je bio pod znakom pitanja, a Vilijams je u prvih 10 minuta upisao četiri asistencije.

Sjajan je bio i Nikola Kalinić sa sedam poena u prvih deset minuta, pa su crveno-beli imali 15 poena viška posle prve deonice – 26:11.

Početkom druge četvrtine Zvezda je još pojačala odbranu, a Markus Vilijams nastavio je da sjajno diriguje. Američki plejmejker imao ej za 12 minuta na parketu 7 poena, 8 asistencija i 5 skokova.

Cirbes je brzo upisao šest poena, Jović četiri, pa je Zvezda u 15. minutu imala ogromnih 41:17. Usledio je loš period u igri crveno-belih, pa je Cibona serijom 11-3 spustila prednost crveno-belih. Brzo se Zvezda konsolidovala u finišu prvog poluvremena, pa je nakon 20 minuta imala 23 poena viška – 51:28.

Ni početak drugog poluvremena nije promenio stanje na parketu. Markus Vilijams nastavio je da briljira i to bez mnogo muke. Sjajni plejmejker je brzo došao do dabl-dabl učinka, a uz to je imao i šest skokova.

Zvezda je lagano održavala 20-ak razlike, a samo Dangubić, Dženkins i Tejić nisu bili raspoloženi. U finišu treće deonice i Dangubić i Dženkins postigli su nekoliko poena, pa je Zvezda pre poslednjih 10 minuta imala 31 poen prednosti - 78:47.

U poslednjih deset minuta priliku je dobio i Nikola Rebić, kompletnu poslednju deonicu odigrao je i Marko Tejić, pa je Cibona do kraja koliko toliko uspela da ublaži poraz.

Komentari / 0

Ostavite komentar