Чија је "Моја кућа" у Власеници?

У Власеници, као и у Угљевику, фирма "Моја кућа", коју је на тендеру изабрало Министарство рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске, започела је, али не и завршила надоградњу двије зграде, са 12 станова намијењених породицама погинулих бораца.

Република Српска 07.10.2014 | 18:44
Чија је "Моја кућа" у Власеници?

Радници предузећа "Моја кућа", чије смо сједиште, макар таблу са именом фирме, безуспјешно и узалудно тражили по цијелој Власеници, од прошле седмице више и не долазе на посао, а умјесто обећане надоградње и станова, остале су развалине и кровови који прокишњавају.

Станари зграда који су дали одбрење за надоградњу станова за породице погинулих бораца сада се кају, јер имају велике проблеме због немарног односа изводјача радова, које је је изабрало ресорно министрартво.

"Ништа нису урадили, ама баш ништа, сем што су са једне половине зграде скинули шут, а у другој половини станари не дају, јер ово гдје је скинуто станови прокишњавају. Само имамо проблеме. Извођач радова је "Моја кућа". Писали смо и Петру Ђокићу, писали смо и општини, али ништа. Сви су се оглушили. Ми смо поново 12. септембра послали писмо министру Ђокићу да нас заштити, јер ће нама опет да кисну станови", прича Миланка Станић, предсједница Заједнице етажних власника.

Одштету због хаварије на њиховим становима због недовршеног посла, тражеи станари зграда, који су дали одобрење за градњу, али како истичу тренутно су немоћни, јер иза фирме "Моја кућа" стоје локални моћници.

"Прича се да је фирма "Моја кућа" у власништву посланика Миће Краљевића, а води је извијесни Ковачевић, који је Краљевићу ближњи рођак", каже Станићева.

Осим прокишњавања, за станаре стижу и нови проблеми, јер због немара извођача не могу ни да се огрију.

"Проблем је у томе што су у марту почели радови на овим зградама, а ни до данашњег дана нису озидани димњаци. Ми не можемо ложити ватру, хладно нам је. Кровна конструкција је од дрвета, али је фолијом покривена, тако да није у функцији. И оно што смо до сада имали да нормално живимо - сада немамо", каже један од станара зграде.

У општини Власница очекују да ће ресорно министарство раскинути уговор са неодговорним изводјачем радова и ангажовати новог, како би се породице погинулих бораца што прије уселиле, а и остали станари одахнули.

"Већ јуну мјесецу, имајући у виду слаб интензитет радова и претпоставку да се то неће завршити, послао сам Министарству рада и борачко-инвалидске заштите захтјев за раскид уговора, али се Министарство на то није много освртало. Свједоци смо сличне ситуације и у Угљевику, гдје су преузели по истом послу уговор и то нису завршили", каже Драгослав Тодоровић, начелник општине Власница.

Он тврди да је покушао са руководством фирме "Моја кућа" да разговара о насталом проблему.

"Из овог предузећа никога не можемо добити путем телефона, јер се нико никада не јавља", додаје Тодоровић.

На једној згради је требало изградити четири, а на другој осам станова за породице погинулих бораца, чиме би се трајно ријешило стамбено збрињавање ове популације на подручју ове локалне заједнице, али по свему судећи на то ће се још морати причекати. Што се пак предузећа "Моја кућа", тиче нисмо га могли пронаћи, ни раднике ни директора, па се поставља оправдано питање да ли уопште и постоји, јер Власница је мала, и у њој се све лако и брзо и сазна и надје.

БН ТВ


Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милос

07.10.2014 17:07

Мајко моја који криминалци...Мицо Краљевиц пресудјени криминалац са непостојецом фирмом гради борцима куце!? Радове унапријед наплатио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гроф

07.10.2014 23:03

Јос мало , мозе да бира Фоца,Зеница....

ОДГОВОРИТЕ