Čija je "Moja kuća" u Vlasenici?

U Vlasenici, kao i u Ugljeviku, firma "Moja kuća", koju je na tenderu izabralo Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske, započela je, ali ne i završila nadogradnju dvije zgrade, sa 12 stanova namijenjenih porodicama poginulih boraca.

Republika Srpska 07.10.2014 | 18:44
Čija je "Moja kuća" u Vlasenici?

Radnici preduzeća "Moja kuća", čije smo sjedište, makar tablu sa imenom firme, bezuspješno i uzaludno tražili po cijeloj Vlasenici, od prošle sedmice više i ne dolaze na posao, a umjesto obećane nadogradnje i stanova, ostale su razvaline i krovovi koji prokišnjavaju.

Stanari zgrada koji su dali odbrenje za nadogradnju stanova za porodice poginulih boraca sada se kaju, jer imaju velike probleme zbog nemarnog odnosa izvodjača radova, koje je je izabralo resorno ministrartvo.

"Ništa nisu uradili, ama baš ništa, sem što su sa jedne polovine zgrade skinuli šut, a u drugoj polovini stanari ne daju, jer ovo gdje je skinuto stanovi prokišnjavaju. Samo imamo probleme. Izvođač radova je "Moja kuća". Pisali smo i Petru Đokiću, pisali smo i opštini, ali ništa. Svi su se oglušili. Mi smo ponovo 12. septembra poslali pismo ministru Đokiću da nas zaštiti, jer će nama opet da kisnu stanovi", priča Milanka Stanić, predsjednica Zajednice etažnih vlasnika.

Odštetu zbog havarije na njihovim stanovima zbog nedovršenog posla, tražei stanari zgrada, koji su dali odobrenje za gradnju, ali kako ističu trenutno su nemoćni, jer iza firme "Moja kuća" stoje lokalni moćnici.

"Priča se da je firma "Moja kuća" u vlasništvu poslanika Miće Kraljevića, a vodi je izvijesni Kovačević, koji je Kraljeviću bližnji rođak", kaže Stanićeva.

Osim prokišnjavanja, za stanare stižu i novi problemi, jer zbog nemara izvođača ne mogu ni da se ogriju.

"Problem je u tome što su u martu počeli radovi na ovim zgradama, a ni do današnjeg dana nisu ozidani dimnjaci. Mi ne možemo ložiti vatru, hladno nam je. Krovna konstrukcija je od drveta, ali je folijom pokrivena, tako da nije u funkciji. I ono što smo do sada imali da normalno živimo - sada nemamo", kaže jedan od stanara zgrade.

U opštini Vlasnica očekuju da će resorno ministarstvo raskinuti ugovor sa neodgovornim izvodjačem radova i angažovati novog, kako bi se porodice poginulih boraca što prije uselile, a i ostali stanari odahnuli.

"Već junu mjesecu, imajući u vidu slab intenzitet radova i pretpostavku da se to neće završiti, poslao sam Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite zahtjev za raskid ugovora, ali se Ministarstvo na to nije mnogo osvrtalo. Svjedoci smo slične situacije i u Ugljeviku, gdje su preuzeli po istom poslu ugovor i to nisu završili", kaže Dragoslav Todorović, načelnik opštine Vlasnica.

On tvrdi da je pokušao sa rukovodstvom firme "Moja kuća" da razgovara o nastalom problemu.

"Iz ovog preduzeća nikoga ne možemo dobiti putem telefona, jer se niko nikada ne javlja", dodaje Todorović.

Na jednoj zgradi je trebalo izgraditi četiri, a na drugoj osam stanova za porodice poginulih boraca, čime bi se trajno riješilo stambeno zbrinjavanje ove populacije na području ove lokalne zajednice, ali po svemu sudeći na to će se još morati pričekati. Što se pak preduzeća "Moja kuća", tiče nismo ga mogli pronaći, ni radnike ni direktora, pa se postavlja opravdano pitanje da li uopšte i postoji, jer Vlasnica je mala, i u njoj se sve lako i brzo i sazna i nadje.

BN TV


Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milos

07.10.2014 17:07

Majko moja koji kriminalci...Mico Kraljevic presudjeni kriminalac sa nepostojecom firmom gradi borcima kuce!? Radove unaprijed naplatio.

ODGOVORITE
Name

Grof

07.10.2014 23:03

Jos malo , moze da bira Foca,Zenica....

ODGOVORITE