Стефановић: Вучић смета многима

Министар унутрасњих послова Небојса Стефановић изјавио је да никада не треба потценити могућност угрожавања безбедности премијера Александра Вучића јер политика коју води смета многима.

Србија 07.10.2014 | 19:15
Стефановић: Вучић смета многима

Упитан о изјавама два државна функционера који говоре да је безбедност премијера угрожена, Стефановић је у интервјуу за "Србију Данас" рекао да "све чињенице јасно указују на то да је безбедносна процена за Александра Вучића увек таква".

Он је објаснио да до тога долази "пре свега зато што је (Вучић) човек који ужива највеће поверење код
људи" и "зато свако зна да би ако би угрозио њега, угрозио државу на најозбиљнији начин, односно угрожава и Владу, политичку странку која је на власти".

"Колико је то озбиљно, процену дају војне службе безбедности, службе које имају највише података о свему томе, али је реално да то никада не треба потценити, нико са тим не сме да се игра", рекао је Стефановић.

Према његовим речима, политика коју Вучић води, "да Србија иде ка Европској унији и задржава своје партнерство са Русијом, смета многима, пре свега, због потенцијалног, а врло вероватног, јачања наше привреде и економије."

"Тада имате ситуацију да многима којима ћете избити тај новац смета.Тај новац који је до сада ишао у неке друге земље, сада ће ићи у Србију, и наравно да ће другима то сметати", рекао је Стефановић.

Он је нагласио и да "јака Србија, која зна шта хоће, која никога не моли за било шта, која не клечи, већ хоће да буде партнер, први пут сама одлучује шта жели да ради, је нешто што годинама нисмо имали и што не одговара такозваним већим играчима"

"И зато је безбедносна ситуација везана за премијера увек комплексан посао и то се никад не потцењује", нагласио је министар унутрашњих послова.


Коментари / 3

Оставите коментар
Name

борац

07.10.2014 20:23

смета Милокраду сгурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормалан,

07.10.2014 23:01

Бог да нам позиви Вуцица, и ове људе сто покусавају да од Србије направе дрзаву и да нас врате на ноге,без јаке Србије нигдје нам нема зивота,па ни у Републици Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гроф

08.10.2014 00:28

Има јос много милокрада.

ОДГОВОРИТЕ