Stefanović: Vučić smeta mnogima

Ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanović izjavio je da nikada ne treba potceniti mogućnost ugrožavanja bezbednosti premijera Aleksandra Vučića jer politika koju vodi smeta mnogima.

Srbija 07.10.2014 | 19:15
Stefanović: Vučić smeta mnogima

Upitan o izjavama dva državna funkcionera koji govore da je bezbednost premijera ugrožena, Stefanović je u intervjuu za "Srbiju Danas" rekao da "sve činjenice jasno ukazuju na to da je bezbednosna procena za Aleksandra Vučića uvek takva".

On je objasnio da do toga dolazi "pre svega zato što je (Vučić) čovek koji uživa najveće poverenje kod
ljudi" i "zato svako zna da bi ako bi ugrozio njega, ugrozio državu na najozbiljniji način, odnosno ugrožava i Vladu, političku stranku koja je na vlasti".

"Koliko je to ozbiljno, procenu daju vojne službe bezbednosti, službe koje imaju najviše podataka o svemu tome, ali je realno da to nikada ne treba potceniti, niko sa tim ne sme da se igra", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, politika koju Vučić vodi, "da Srbija ide ka Evropskoj uniji i zadržava svoje partnerstvo sa Rusijom, smeta mnogima, pre svega, zbog potencijalnog, a vrlo verovatnog, jačanja naše privrede i ekonomije."

"Tada imate situaciju da mnogima kojima ćete izbiti taj novac smeta.Taj novac koji je do sada išao u neke druge zemlje, sada će ići u Srbiju, i naravno da će drugima to smetati", rekao je Stefanović.

On je naglasio i da "jaka Srbija, koja zna šta hoće, koja nikoga ne moli za bilo šta, koja ne kleči, već hoće da bude partner, prvi put sama odlučuje šta želi da radi, je nešto što godinama nismo imali i što ne odgovara takozvanim većim igračima"

"I zato je bezbednosna situacija vezana za premijera uvek kompleksan posao i to se nikad ne potcenjuje", naglasio je ministar unutrašnjih poslova.


Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

borac

07.10.2014 20:23

smeta Milokradu sgurno.

ODGOVORITE
Name

normalan,

07.10.2014 23:01

Bog da nam pozivi Vucica, i ove ljude sto pokusavaju da od Srbije naprave drzavu i da nas vrate na noge,bez jake Srbije nigdje nam nema zivota,pa ni u Republici Srpskoj

ODGOVORITE
Name

Grof

08.10.2014 00:28

Ima jos mnogo milokrada.

ODGOVORITE